Macovei vrea restructurarea Parchetului General. "Peste jumătate trebuie să plece. Fac foarte puţin spre deloc"

Mai mult de jumătate din angajaţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să plece pentru că stau mai mult degeaba, consideră Monica Macovei.
Andrei Pricopie
17.04.2016

alte articole

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
17.04.2016

Parchetul General ar trebui restructurat pentru că mai mult de jumătate dintre angajaţii de acolo "fac foarte puţin spre deloc", este de părere fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Eu am făcut un plan de restructurare a Parchetului General. Peste jumătate trebuie să plece. Sunt oameni care stau acolo şi fac foarte puţin spre deloc. Sunt servicii total ineficiente. Am lăsat acest plan, dar nu s-a mai întâmplat nimic cu el. Eu aş face asta şi la alte instituţii şi chiar la toate instituţiile publice", a declarat Monica Macovei, citată de Mediafax.

În opinia preşedintelui M10, trebuie făcut un "audit pe circuitul hârtiilor" - care să dezvăluie câte persoane sunt implicate în şi de câte este, de fapt, nevoie -, şi un audit pe resurse umane.

"Faci un audit pe circuitul hârtiilor: ce face o hârtie, de unde pleacă, de la acela care o scrie până când pleacă din instituţie. Cât durează şi cine o semnează. Unul pe resurse umane, câţi oameni sunt implicaţi într-o operaţiune. Da? De orice fel, de la angajare, de la repartizare, de la arhivă. Câţi sunt implicaţi şi de câţi ai tu cu adevărat nevoie, eficienţa instituţiei.

Şi o să vedem exact ce trebuie să schimbăm. Pe Parchetul General eu vă spun că am făcut în 2005 asta şi făcusem şi reducerile. Ei au scos pensionarii, adică nu au mai ocupat locurile rămase libere în urma pensionării, dar nu e suficient. Să meargă mai departe (...) Sunt multe secţii unde unul sau doi pot face ce fac acum sapte sau opt", a adăugat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor