Teodorovici: Motivul demiterii mele a fost exprimarea în mod public a unui punct de vedere logic şi de bun simţ

Demis după ce a pledat pentru impozitarea bisericii şi a criticat alocarea unei sume considerabile de bani construirii unui stadion pe fieful lui Dragnea, Teodorovici susţine că în cazul demiterii sale, forţa a învins forţa argumentelor.
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Înlăturat din funcţia de consilier onorific al premierului Tudose, senatorul PSD Eugen Teodorovici susţine că decizia demiterii sale din funcţie aparţine cuiva care doar crede că ştie tot ce mişcă în România. Reamintim că demiterea lui Teodorovici a survenit la o zi după ce acesta a criticat alocarea a 12 milioane de euro pentru construcţia unui stadion în Alexandria şi a vorbit despre impozitarea Bisericii.

"Mă aşteptam la o astfel de decizie încă de la numirea mea în această funcţie pentru că am ştiut întotdeauna că acest fel de a fi, de a spune lucrurilor pe nume şi mai ales de a acţiona, nu este ceea ce acceptă şi promovează o mare parte din clasa politică actuală... ÎNCĂ. Totuşi, aşa cum am spus, şansa şi speranţa pe care le acorzi oricărui început de drum m-au făcut să cred (unii ar spune naivitate, idealism), că lucrurile se vor întâmpla altfel ...

Nu cred că este cineva atât de naiv încât să creadă că motivul demiterii mele a fost altul decât acela al exprimării în mod public a unui punct de vedere logic şi de bun simţ (de altfel un punct de vedere împărtăşit dar nu şi asumat de mulţi dintre cei aflaţi temporar în funcţii cheie!); un punct de vedere despre modul în care se poate şi trebuie utilizaţi banii publici în mod legal, eficient, transparent şi mai ales pentru nevoile reale şi, EXCLUSIV, în interesul românilor.

Cui aparţine această decizie? Cu siguranţă cuiva care doar crede că ştie tot ce mişcă în România, de la economie la justiţie, de la sănătate la sistemul social şi educaţie, de la industrie la agricultură etc., luând decizii, din păcate, în consecinţă!", scrie, pe Facebook, Teodorovici.

Fostul ministru de Finanţe mai adaugă că, în cazul demiterii sale, argumentul forţei a învins forţa argumentelor şi îşi exprimă convingerea că "dincolo de satisfacerea pentru moment a unor orgolii mărunte şi meschine, (...) lucrurile se vor schimba, mai devreme sau mai târziu, aşa cum ne dorim cu toţii!".

"Important este ca din ce în ce mai mulţi politicieni să înţeleagă că nu doar trebuie să spună, ci să susţină şi să acţioneze ferm, exclusiv în interesul românilor pe care îi reprezintă şi care trebuie să primeze oricăror interese particulare, partinice sau de grup.", concluzionează fostul consilier al premierului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne