Deficitul sare de 3%. Tudose acuză Opoziţia de iresponsabilitate

În timp ce Eurostatul arată că deficitul bugetar a sărit de 3%, premierul dă asigurări la Antena 3 că până la finele anului deficitul se va face mic.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Petreanu.ro)

Deficitul de 3,2% din PIB la jumătatea lui 2017, anunţat de Eurostat, înseamnă unul de sub 3% la sfârşitul anului, a declarat duminică premierul Tudose într-un interviu la Antena 3, adăugând că reprezentanţii Opoziţiei care afirmă că nu sunt bani de pensii sau salarii arată "iresponsabilitate din punctul de vedere al interesului naţional", relatează Hotnews.

"Întotdeauna primul semestru este mai prost decât ultimul. Începe cu iarnă că nu se mişcă nimic. 3,2% de pe primul semestru, cel mai prost, este până la urmă o dovadă a gândirii pozitive pe care o avem şi a angajamentului de a nu sări de 3%, eu spun că va fi chiar sub 3%. Că sunt pe piaţa românească tot felul de voci, în ghilimele... Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi? Eu vă spun că 3,2% la jumătatea anului înseamnă sub 3% la sfârşitul anului pentru că acum încep să se mişte proiectele, încep să intre banii în economie, pe marile proiecte. Au venit banii europeni, ceea ce în prima jumătate a anului nu au fost, deci sunt câteva argumente", a declarat Tudose, într-un interviu pentru Antena 3 difuzat duminică.

Tudose a mai ţinut să declare că vocile de la opoziţie care spun că nu vor fi bani pentru pensii şi salarii arată "iresponsabiliate" din punct de vedere al interesului naţional:

"Faptul că tot apare în spaţiul public câte o voce de la opoziţie care spune: vai nu o să mai aibă bani de salarii şi de pensii, vai o să bage ţara în faliment. Ştiţi la un moment dat este vorba de iresponsabilitate din punctul de vedere al interesului naţional. Nu se poate să fii atât de iresponsabil să arunci pe piaţă asemenea mesaje la nivel de lider de opoziţie, este absolut iresponsabil. Cred că va fi ultima dată când voi răspunde unor asemenea tâmpenii.", a afirmat Tudose.

Totodată, premierul a precizat că măsurile de "disciplină economico-financiară" vor duce la echilibrarea bugetului: "Nişte măsuri clare de disciplină economico-financiară vor duce în mod cert la echilibrarea bugetului şi la ţinut deficitul la 3%. Asta înseamnă o muncă mai intensă, mai asiduă a celor de la ANAF, pe disciplina financiară şi în fapt a fost vorba şi de o punere în practică a marilor probleme de investiţii."

Cât despre rectificarea bugetară din august, prim ministrul şi-a exprimat speranţa că aceasta va fi preponderent pozitivă, însă nu a dat detalii, pe motiv că nu face rectificare la televizor.

"Vă asigur că bani de lefuri sunt, bani de pensii sunt, există bani pentru sisteme de sănătate, pentru învăţământ şi pentru investiţii.", a susţinut premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne