Macovei: Senatorii care au votat imunizarea partidelor în faţa popririlor de conturi, parte dintr-o clasă politică mafiotă

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, critică în termeni duri intenţia parlamentarilor de a modifica legea finanţării partidelor şi campaniilor electorale astfel încât conturile de campanie să nu mai poată fi executate.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Avem de-a face cu o clasă politică mafiotă, iar toţi senatorii care au votat ca pe conturile partidelor politice să nu mai poată fi puse popriri, adică să nu mai fie blocate dacă au datorii, fac parte din această mafie, a acuzat, la postul B1 Tv, preşedintele M10, Monica Macovei.

"Partidele politice au făcut împrumuturi foarte mari şi sunt datoare şi la stat şi la diverşi, care le pun poprire pe conturi pentru a-şi recupera datoriile. Acum, partidele politice vor să primească alţi bani pentru campania electorală, să rămână cu datoriile neachitate şi să nu le blocheze conturile, adică să nu li se ia banii din cont. Partidele politice vor să acopere astfel banii negri aduşi cu sacoşa în campaniile electorale", a declarat Monica Macovei.

Cât timp conturile sunt blocate, banii primiţi din donaţii sau de la stat să se ducă la cei la care au datorii şi să nu rămână partidelor politice. Aşa este normal, în opinia fostului ministru.

"În această situaţie, o să vedem că partidele vor sta cu conturile goale, nu vor avea bani în ele, dar vor face cheltuieli în campania electorală: orice ban cheltuit în aceste condiţii înseamnă că e ban negru. Iar partidele nu vor să se vadă asta.

Este inacceptabil ca partidele să voteze în Parlament ca lor să nu li se pună poprire pe conturi dacă au datorii, adică au votat o lege doar ca să se favorizeze pe ele", a adăugat Monica Macovei.

Pentru mai multe detalii pe acest subiect citiţi "Politică fără bariere", semnal de alarmă - Mărţişor toxic privind finanţarea partidelor