Macovei, răspuns dur la atacul lui Ponta

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

”Campania lui Ponta continuă să fie abjectă, ticăloasă şi primitivă”, a afirmat miercuri Monica Macovei, candidatul independent la prezidenţiale, răspunzând unui atac lansat marţi seară de premierul Victor Ponta.

După ce a fost atacată în direct de premier pe motiv că este greco-catolică, fostul ministru al Justiţiei i-a dat o replică dură contracandidatului său în cursa pentru preşedinţie, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Iaşi.

”Campania lui Ponta continuă să fie abjectă, ticăloasă şi primitivă. În urmă cu câteva zile, RTV, instrumentul de propagandă al PSD şi al lui Ponta, m-a atacat pentru că sunt greco-catolică, cu sugestia implicită că nu aş fi un bun român”, a declarat europarlamentarul, adăugând că multe dintre marile personalităţi ale ţări i-au împărtăşit credinţa.

Fostul ministru al Justiţiei a apreciat că atacurile publice efectuate de Victor Ponta plasează campania electorală în spaţiul ”xenofobiei, şovinismului şi intoleranţei”.

”A împinge campania, deci, în spaţiul xenofobiei, şovinismului, intoleranţei este nu doar grotesc, este periculos şi iresponsabil pentru ţară. Ponta este în stare să dea foc ţării doar pentru că mafia pe care o reprezintă vrea un mafiot-şef la Cotroceni. Acum le vedem iar faţa hidoasă”, a adăugat aceasta.

Monica Macovei a reamintit că premierul Ponta este la al doilea atac de acest gen, după ce în luna iulie l-a ridiculizat pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, pe motive asemănătoare.

”Vă aduc aminte că Ponta a mai atacat un contracandidat pe motiv de etnie. Firea, purtătoarea lui de cuvânt, a dus mizeria mai departe şi a făcut afirmaţii abjecte cu privire la situaţia familială intimă a aceluiaşi contracandidat”, a menţionat candidatul independent la prezidenţiale.