Începe numărătoarea inversă. Noul tandem Dragnea-Ghiţă pregătit să preia şefia PSD

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Autosuspendatul Sebastian Ghiţă, un cunoscut apropiat al premierului Victor Ponta, şi colegul său vicepremierul Liviu Dragnea, şi-au dezvăluit public intenţia de a acapara conducerea Partidului Social Democrat.

Dacă ieri aflam din stenogramele DNA că Viorel Hrebenciuc îi promitea lui Şova că îl va susţine la şefia PSD în detrimentul lui Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea, un alt tandem şi-a făcut cunoscută intenţia de a acapara puterea.

Vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, a anunţat că va face echipă cu Sebastian Ghiţă, patronul România Tv, pentru a prelua conducerea PSD, dar a subliniat în mod precaut că, în acest moment, preferă să se concentreze pe campania electorală, potrivit B1 TV.

"Voi face echipă cu Sebastian Ghiţă pentru conducerea PSD. Mă interesează să rămân conectat la campania electorală. La Orăştie am hotărât să ne concentrăm pe campania electorală. După ce Victor Ponta va deveni preşedintele României, prin procedurile statutare va fi ales noul preşedinte al partidului. Mă aştept să fie Ponta preşedintele României şi imediat să se organizeze un congres în care să se aleagă noul preşedinte al partidului", a precizat vicepremierul.

În timp ce Liviu Dragnea ar urma sa candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD, Sebastian Ghiţă aspiră la cea de preşedinte executiv al formaţiunii.

"Noi toţi suntem concentraţi şi îl vrem pe Victor Ponta preşedinte şi credem că Ponta va ajunge preşedintele României, aşa cum se vede străzi în sondaje şi aşa cum ştim că este organizată campania. Am avut o discuţie lungă, seara trecută, cu domnul Dragnea. Am cântărit bine ziua de ieri, iniţial discutasem că nu vom genera discuţii despre succesiunea la conducerea partidului pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, împreună cu domnul Dragnea am hotărât să spunem astăzi că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedinte, foarte rapid, adică după 18 noiembrie, la congresul partidului ne vom depune candidaturile - Dragnea ca preşedinte, Dolineaschi ca secretar general, iar eu, preşedinte executiv. Cred că acest lucru ne ajută şi că partidul se va mobiliza mult mai bine", a declarat la rândul său Sebastian Ghiţă, la România TV.

Declaraţiile celor doi lideri PSD vin la o zi după ce premierul Victor Ponta i-a "autosuspendat" pe Sebastian Ghiţă, Marian Vanghelie şi Dan Şova din toate funcţiile deţinute din partid.

Sebastian Ghiţă a fost "autosuspendat" pentru că a cerut, fără a avea mandat de la partid, suspendarea lui Hrebenciuc şi Şova din partid şi punerea acestora la dispoziţia justiţiei, pentru că "au făcut jocuri în PSD" care au adus cu ele riscul de a compromite poziţia PSD înainte de alegeri.

Amintim că DNA a anunţat luni că Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă. Din stenogramele prezentate de procurorii anticorupţie reiese că în timp ce Hrebenciuc îi promitea lui Şova că îl va susţine la şefia PSD în detrimentul lui Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea, purtătorul de cuvânt al PSD vorbea despre o lege care să aprobe amnistia şi graţierea, lege de care ar fi beneficiat şi Hrebenciuc, implicat în mai multe dosare penale grele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne