Macovei: Descentralizarea propusă de Dragnea, cadou pentru baronii USL

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
17.11.2013

Europarlamentarul Monica Macovei avertizează duminică, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times, că inculpatul Liviu Dragnea, vicepremierul României, care este iniţiatorul proiectului de descentralizare, împarte puterile şi bani în ţară după interese ascunse, fiind ajutat de premierul Victor Ponta care simte că baronii USL nu mai au răbdare şi vrea să le ofere puteri generatoare de bani.

„Inculpatul Dragnea împarte puterile şi banii în ţară după bunul lui plac şi în funcţie de interesele de grup şi de partid. Inculpatul Dragnea ar fi trebuit să plece din Guvern din momentul în care a fost trimis în judecată sub acuzaţii de fraudare a votului. În plus, şeful „celui mai cinstit Guvern” refuză să dezbată proiectul în Parlament unde, culmea, are majoritate de peste 70%, şi îşi asumă răspunderea asupra proiectului de descentralizare. Acest lucru înseamnă că prevederile vor intra mai repede în vigoare, iar baronii USL vor primi în câteva zile noi puteri generatoare de bani. Ponta simte că baronii USL nu mai au răbdare”, a declarat Monica Macovei.

În opinia eurodeputatului PDL, graba Guvernului Ponta de a trece proiectul de descentralizare prin asumarea răspunderii „are doar o singură explicaţie - presiunea baronilor locali a fost atât de mare, încât Ponta vrea să îşi cumpere liniştea dându-le puteri mai mari şi mai multe hălci din care să se înfrupte. Ponta va avea astfel şi linişte, şi oameni care să alerge pentru USL în campania electorală, să strângă voturi pentru partid. Plata este garantată de Ponta prin asumarea răspunderii”.

În acelaşi timp, Macovei a atras atenţia asupra faptului că reorganizarea administrativă a fost o altă „promisiune nerespectată de Ponta, Antonescu şi USL, care acum vin cu descentralizarea”.

„De altfel, aceasta este starea de normalitate a politicienilor USL: să facă promisiuni fără acoperire, pe care nici nu se gândesc să le onoreze apoi”, a continuat aceasta.

Într-o societate în care politicienii respectă oamenii, Dragnea ar fi trebuit exclus din Guvern pentru a nu afecta încrederea în Guvern şi pentru a nu exista suspiciuni că influenţează justiţia din calitatea de ministru, este de părere Monica Macovei.

„Oamenii nu pot avea încredere că un ministru inculpat pentru fraude ia cele mai bune decizii pentru ei”, susţine aceasta.

”În loc să meargă marţi în Parlament să îşi asume răspunderea asupra unui proiect propus de un inculpat, Ponta ar putea face două lucruri corecte din punct de vedere politic: să-l demită pe Liviu Dragnea şi să răspundă solicitării societăţii civile de a dezbate proiectul descentralizării, nu de a-l aproba în 3 zile prin asumare”, a concluzionat fostul ministru al Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor