Voiculescu îi atacă fără jumătăţi de măsură pe colegii liberali

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.11.2013

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a acuzat sâmbătă, fără jumătăţi de măsură, pe liberali de trădare, argumentând prin faptul că PNL a jignit PSD şi caută să se împrietenească cu preşedintele Traian Băsescu.

"PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime anul viitor, când sunt două rânduri de alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale. E normal să se pregătească, ca orice partid politic. PNL încearcă, nu de puţine ori având acţiuni frivole vis-à-vis de partenerii noştri din USL, PNL ne-a jignit şi pe noi de câteva ori, reacţii cel puţin imorale vizavi de PSD, încearcă să zâmbească, să se împrietenească cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL", a declarat Dan Voiculescu la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, citat de Realitatea.

Acesta a mai explicat că fiecare partid din USL caută să se consolideze prin diferite metode. În acelaşi timp, Voiculescu a precizat că Partidul Conservator (PC) a fost un partid-liant între PSD şi PNL care a reuşit să le facă pe aceste două partide să treacă peste opţiunile ideologice şi să formeze alianţa USL.

Voiculescu a avertizat că urmează un an greu, unitatea alianţei fiind în pericol din cauza intereselor fiecărui partid din Uniune.

O primă replică vine de la Haşotti

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a comentat sâmbătă, într-o manieră scurtă şi concisă, afirmaţiile lui Voiculescu despre PNL: "Dan Voiculescu este ultimul român care poate să dea lecţii de moralitate politică", a declarat Puiu Haşotti, citat de Mediafax.

Reacţia lui Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat declaraţia lui Dan Voiculescu referitoare la apropierea PNL de preşedintele Traian Băsescu drept una "profund neruşinată".

"Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată. PNL a fost adversarul permanent şi radical şi va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă tensiunile în interiorul USL, între PNL şi PSD, între mine şi Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii şefilor parchetelor cu Traian Băsescu şi nicidecum invers. De aceea, afirm că declaraţia privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declaraţia că PNL ar avea o atitudine imorală faţă de PSD din partea lui Voiculescu este o declaraţie profund neruşinată", a declarat Crin Antonescu pentru Gândul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor