Macovei: Cioloş are două variante - pe scut sau sub scut. Trebuie să asculte Strada, nu PSD şi PNL

Vocea oamenilor care au ieşit în stradă în urma tragediei de la Colectiv a fost ignorată de vechii politicieni, acuză Monica Macovei, preşedintele partidului M10.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
01.01.2016

"Preşedintele Iohannis a spus că a auzit vocea străzii. Ceea ce s-a întâmplat după aceea ne-a arătat că nu a auzit vocea străzii. Liderii politici au auzit-o dar nu le-a păsat de ea şi au călcat-o în picioare. Oamenii din stradă cereau 300 de parlamentari şi nu s-a întâmplat nimic, cereau alegeri locale în 2 tururi, cereau eliminarea pragului electoral, care este 5%, cereau votul electronic, cereau altă clasă politică. PNL şi PSD au spus aceeaşi mizerie. Strada le-a spus "Plecaţi acasă, nu vă mai vrem", a declarat Monica Macovei, la Realitatea Tv.

În cazul alegerilor locale într-un singur tur de scrutin, partidele noi nu au şanse, a subliniat şefa M10, adăugând că partidele "vechi, corupte, hoaţe, rămân la putere cu ajutorul preşedintelui Iohannis. Avantaje vor avea primarii în funcţii".

În opinia fostului ministru al Justiţiei, atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Dacian Cioloş, susţin păstrarea monopolului partidelor din parlament, PSD, PNL şi UNPR.

"Guvernul Cioloş are cel mai mare mandat popular. Dacă nu exista strada, nu exista Guvernul Cioloş. Şi atunci obligaţia sa este să facă ce au cerut oamenii străzii. Nu să facă ce îi cere PNL sau PSD. Cioloş are 2 variante - pe scut sau sub scut. Rămânem cu morţii de la Colectiv şi atât. Moartea lor nu va aduce nicio schimbare în clasa politică din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor