Liga I. FC Viitorul obţine maximul de puncte din duelul cu FC Voluntari

Gruparea constănţeană s-a impus pe terenul ilfovenilor cu scorul de 2-1, luni seara, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii I de fotbal, graţie reuşitelor lui Rivaldinho (70) şi Louis Munteanu (88).
FC Voluntari - FC Viitorul 1-2 în etapa a 20-a a Ligii I de  fotbal.
FC Voluntari - FC Viitorul 1-2 în etapa a 20-a a Ligii I de fotbal. (Viitorul FC/facebook)

FC Viitorul Constanţa a învins-o cu scorul de 2-1 (0-0) pe FC Voluntari, într-o partidă desfăşurată luni seara pe Stadion ''Anghel Iordănescu''. Toate golurile au fost marcate în partea a doua întâlnirii.

Gazdele au deschis primii scorul prin slovenul Andraz Struna (66), care a tras puternic din marginea careului de şaisprezece metri, aflat cu această ocazie la primul sau gol marcat în Liga I. Puştii lui Hagi au revenit însă imediat, după doar patru minute prin brazilianul Rivaldinho (70), cu o lovitură de cap, respectiv tânărul de 17 ani Louis Mounteanu (88), pe contraatac, cu un şut de la 16 metri.

Ocazii de poartă importante au mai fost de o parte şi de altă a terenului fără a aduce însă modificări tabelei de marcaj.

"Ăsta e fotbalul, cu suferinţă şi bucurie. Am luat 3 puncte norocoase. Eram obosiţi, lenţi şi previzibili. Îmi felicit jucătorii, i-am pupat pe toţi..Toate victoriile sunt importante şi frumoase. Aşa e fotbalul. Unul râde, altul plânge. Voluntari merita mai mult. A jucat foarte bine.

E oboseală mare. Am avut o săptămână grea, cu deplasări. Toată lumea era supărată din cauza ultimelor două înfrângeri. Jucătorii nu mai aveau mintea limpede. Nu suntem obişnuiţi să jucăm din 3 în 3 zile. Când am luat campionatul, câştigam din 3 în 3 zile. Acum, se pare că ne e greu. Sunt fericit pentru victorie. E nemeritată! Sunt 3 puncte care au venit de sus. Am dat două goluri norocoase", a declarat Hagi potrivit celor de la Digi Sport.

FC Viitorul ocupă acum poziţia a treia în clasament, cu 35 de puncte, podiumul fiind ocupat de Astra Giurgiu (40) şi CFR Cluj (38).

"Am jucat un meci foarte bun şi am condus, dar după am interpretat greşit două faze, din punct de vedere tactic. La primul gol am stat pe loc, în loc să ne retragem doi paşi şi puteam lovi cu capul noi mingea. Şi al doilea gol, nu e posibil să pierdem aşa echilibrul.. Păcat, pentru că am jucat foarte bine şi astăzi, împotriva unei echipe foarte bine..O să încercăm să reglăm nişte lucruri, dar, sincer... Lucrăm, lucrăm, lucrăm la antrenamente, dar după facem greşeli care ne costă scump.. Cred eu că a fost un meci norocos pentru Viitorul", a mărturisit la rândul său Cristiano Bergodi.
FC Voluntari a înregistrat a 13 -a înfrângere a sezonului, fiind la 14 etape consecutive fără victorie (trei egaluri şi 11 eşecuri).

În tur, FC Viitorul s-a impus cu scorul de 4-0.

Au evoluat echipele:

FC Voluntari: Rîmniceanu - Struna, Balaur, Armaş, Al. Vlad - Căpăţînă, Gorobsov, Laidouni - I. Gheorghe, Ţiră, Măţan
Rezerve: Mitrev, Rodriguez, Kocic, Costin, Signorelli, Ebralidze, Papazoglou
Antrenor: Cristiano Bergodi

Viitorul: Căbuz - Boboc, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Ciobanu, Artean, Houri - Rivaldinho, Iancu, Ganea
Rezerve: Buzbuchi, Matei, L.Munteanu, Pitu, Dulca, Leca, Iacob
Antrenor: Gică Hagi

Stadion: „Anghel Iordănescu” (Voluntari)
Arbitru: Florin Marcu (Bihor) / Asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) şi Ciprian Danşa (Satu Mare)

Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); arbitru de rezervă: Ionuţ Coza (Cernica/Ilfov)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) - CCA, Iuliuss Nemţeanu (Ghermăneşti/Ilfov) - LPF