Liga I. Astra Giurgiu la un punct de lider după ce a învins-o pe FC Viitorul

"E dificil să te impui ca joc contra Viitorului, e echipa cu cel mai dinamic şi cel mai bun joc. Important e că am strâns şi strângem puncte." - Bogdan Andone.
FC Viitorul - Astra Giurgiu 0-1, în etapa a 19-a a Ligii I de fotbal.
FC Viitorul - Astra Giurgiu 0-1, în etapa a 19-a a Ligii I de fotbal. (Viitorul FC/facebook)

Astra Giurgiu a obţinut trei puncte importante în deplasarea de la Constanţa, acolo unde a ţinut piept, joi seara, echipei gazdă FC Viitorul, un rezultat pozitiv încheiat la scor minim, dar care îi plasează pe giurgiuveni pe poziţia a doua în clasamentul Ligii I, la doar un punct de liderul CFR Cluj.

Etapa a 19-a disputată la Ovidiu s-a terminat cu scorul de 1-0 (0-0), unicul gol al partidei avându-l ca protagonist pe Valentin Gheorghe (77), care a marcat în urma unui contraatac, la singurul şut pe poartă al oaspeţilor.

"E o atmosferă bună la echipă, băieţii merită felicitaţi. Muncesc enorm, suferă, se sacrifică.. Le-am spus înainte de meci că pot realiza o performanţă extraordinară. E dificil să te impui ca joc contra Viitorului, e echipa cu cel mai dinamic şi cel mai bun joc. Important e că am strâns şi strângem puncte. Principalul obiectiv e accederea în play-off, următorul va fi clasarea între primele trei", a mărturisit la finalul duelului tehnicianul grupării de la malul Dunării, Bogdan Andone.

Gazdele au evoluat excelent, dar nu au găsit drumul spre poartă. Este primul meci al puştilor lui Hagi pierdut pe teren propriu în acest campionat, după opt victorii şi un egal.

În schimb, Astra are şapte victorii consecutive, fiind neînvinsă de opt etape.

În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Au evoluat echipele:

Viitorul: Căbuz - Boboc, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Ciobanu, Mladen, Houri - C. Matei - Rivaldinho, Calcan
Rezerve: Buzbuchi, Leca, M. Dulca, Artean, Pitu, L. Munteanu, Eric
Antrenor: Gheorghe Hagi

Astra: Lazar - Graovac, Tamaş, Dima - Bruno, Simion, Răduţ, Radunovic - Budescu, D. Alibec, Fl. Matei
Rezerve: M. Popa G. Enache, Biceanu, V. Gheorghe, Begue, Dandea, Trusescu
Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti); arbitri asistenţi: Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); arbitru de rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Nicolae Marodin (Bucureşti) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF