Liga I. Universitatea Craiova, succes important în faţa celor de la FC Botoşani

Gruparea pregătită de Victor Piţurcă a înregistrat o frumoasă victorie pe teren propriu în faţa celor de la FC Botoşani, scor final 3-1 (2-1), rezultat ce-i plasează pe olteni la patru puncte de liderul CFR, respectiv trei de Astra Giurgiu, în clasamentul Ligii I.
Universitatea Craiova - FC Botoşani 3-1 în etapa a 19-a a Ligii I de fotbal.
Universitatea Craiova - FC Botoşani 3-1 în etapa a 19-a a Ligii I de fotbal. (Universitatea Craiova/facebook)

Universitatea Craiova şi-a îndeplinit cu brio sarcinile de joc în duelul cu FC Botoşani, desfăşurat joi seara, pe teren propriu, meci din etapa a 19-a a Ligii I de fotbal.

Partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 (2-1), cei care au adus bucurie în tabăra oltenilor fiind Valentin Mihăilă (19), Alexandru Cicâldău (28 - penalty) şi Bogdan Vătăjelu (90+2). De partea cealaltă golul de onoare a purtat semnătura lui Reagy Ofosu (39).

Un nou succes spectaculos pentru antrenorul Victor Piţurcă, după ce etapa precedentă elevii săi trecuse la scor de neprezentare de Hermannstadt (3-0).

"Un meci dificil. Este extrem de important că am câştigat cele trei puncte. Era important şi pentru psihicul jucătorilor. Noi când ratăm două-trei ocazii avem probleme, cum s-a întâmplat şi în această seară. Nu mai contează, am obţinut ceea ce ne doream, cele trei puncte.. Sunt fericit pentru puncte. Orice joc are un instoric al lui. Se putea întâmpla şi să primim trei goluri, însă jucătorii care au intrat proaspeţi au făcut ca jocul să nu mai fie atât de periculos pentru noi şi am reuşit până la urmă să şi marcăm" a declarat Victor Piţurcă.

Oaspeţii au fost mai aproape de gol în partea a doua a întâlnirii, când au ridicat destul de multe probleme craiovenilor. Cele mai mari ocazii i-au avut ca protagonişti pe Hamidou Keyta (58 - bară), respectiv Stefan Askovski (58).

"Sunt trist şi dezamăgit. Credeam mult în meciul ăsta, aveam stare. Puteam să pun pariu că nu luăm bătaie astăzi. Îmi pare rău că jucăm cu mâini moarte doar ca să demonstrăm că promovăm copii. O să vedem cum ne reabilităm pentru că urmează un meci destul de complicat. Este o deplasare lungă, dar au plecat cu avionul, vin cu avionul. Le-am asigurat toate condiţiile ca să fie ok. A fost şi tevatura asta cu cei de la Cluj care nu ştiu ce vor de la noi", a spus la rândul său conducătorul principal de joc al grupării moldovene Valeriu Iftime.

În tur scorul a fost egal, 1-1.

Au evoluat echipele:

CRAIOVA: Popescu - Vlădoiu, Bălaşa, Tiago Ferreira, Bancu - Zakaric, Cicâldău, Qaka - Bărbuţ, Ivan, Mihăilă
Rezerve: Marinescu, Măţel, Vătăjelu, Acka, Mateiu, Ivanov, Roman
Antrenor: Victor Piţurcă

FC BOTOŞANI: Pap - Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu - Papa, J. Rodriguez - Ashkovski, Ebenhofer, Ofosu - Andronic
Rezerve: Hankic, Cascini, Pierce, Holzmann, Cîmpanu, Keyta, Penescu
Antrenor: Marius Croitoriu

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Dan Potocianu (Reşiţa) - LPF