Liga I. FC Botoşani - FC Viitorul 1-0

Gruparea moldoveană a obţinut maximul de puncte din duelul cu FC Viitorul, o victorie la limită a botoşănenilor care l-a avut ca unic protagonist pe francezul Hervin Ongenda, acesta remarcându-se în min.17 în urma unui penalty.
FC Botoşani - FC Viitorul 1-0, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.
FC Botoşani - FC Viitorul 1-0, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal. (Viitorul FC/facebook)

FC Botoşani s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la FC Viitorul cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal. Partida s-a jucat pe un teren greu şi alunecos datorită vremii capricioase, fapt care a întârziat de altfel cu zece minute fluierul de start al arbitrului până la degajarea parţială a zăpezii de pe teren.

Unicul gol al duelului de pe Stadionul Municipal - reşedinţă de judeţ, a aparţinut gazdelor, care a beneficiat de un penalty în minutul 17 după o intrare nepermisă a lui Cătălin Căbuz asupra lui Mihai Roman I. Cel care şi-a asumat executarea loviturii de pedeapsă de la punctul cu var al careului de şaisprezece metri a fost francezul Hervin Ongenda.

"O victorie venită în urma unei reprize foarte bune, pentru că prima repriză ne-a aparţinut în totalitate. Am avut ocazii şi un joc foarte bun. Cred că şi în a doua repriză ocazia cea mai mare tot noi am avut-o, la acea bară şi acel luft al lui Andrei.. eu zic că victoria este meritată" a declarat antrenorul formaţiei din nordul Moldovei, Marius Crăciun.

De partea cealaltă, Gică Hagi a mărturisit că nu a fost încântat de evoluţia elevilor săi. "A fost un meci ca şi terenul, a trebuit să ne adaptăm, să jucăm mai direct. Nu am reuşit să facem ce trebuie în prima repriză. În a doua parte am făcut mai mult presing, am avut ocazii, dar asta a fost. Din păcate, în careul advers nu am jucat cum trebuie, am avut un şut sau două. Acesta este fotbalul, câteodată nu iese cum îţi doreşti, poate ei au fost mai inspiraţi."

Puştii lui Hagi rămân pe locul 3 în clasamentul Ligii I şi ratează astfel şansa de a trece pe prima poziţie . Dacă s-ar fi impus constănţenii ar fi trecut peste liderul CFR Cluj.

În schimb FC Botoşani reintră graţie acestui succes în lupta pentru play off, fiind la un singur punct depărtare de locul şase în ierarhia primul eşalon fotbalistic de la noi din ţară.

În tur scorul a fost egal, 2-2.

Au evoluat echipele:

FC Botoşani: E. Pap - Patache, Haruţ, Chindriş, Ţigănaşu - Papa, Rodriguez - Ashkovski, Ongenda, M. Roman I - Ofosu
Rezerve: Hankic, Keyta, Ebenhofer, Kolesovs, Moussa, Andronic, Holzmann
Antrenor: Marius Croitoru

FC Viitorul: Căbuz - Mladen, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Artean, V. Achim, Iacob - Houri - Rivaldinho, L. Munteanu
Rezerve: Buzbuchi, Dulca, C. Matei, Pitu, Calcan, Ciobanu, Boboc
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Mihai Marius Marica (Bistriţa); arbitru de rezervă: Rareş George Vidican (Satu Mare)
Observatori: Florin Hîncu (Braşov) - CCA, Viorel Anghelinei (Galaţi) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport