Liga Arabă: ONU trebuie să protejeze palestinienii împotriva crimelor comise de Israel

Şeful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi (st) dă mâna cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas în 5 august 2015, înaintea întâlnirii miniştrilor de externe arabi în Cairo.
Şeful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi (st) dă mâna cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas în 5 august 2015, înaintea întâlnirii miniştrilor de externe arabi în Cairo. (Captură Foto)
Andrei Popescu
06.08.2015

Liga Arabă a cerut Naţiunilor Unite să protejeze palestinienii de “crimele teroriste” comise de coloniştii israelieni.

În timpul unei întâlniri desfăşurate miercuri în capitala egipteană Cairo, miniştrii de Externe ai Ligii Arabe au cerut să aibă loc discuţii suplimentare privind depunerea unui proiect de rezoluţie la Consiliul de Securitate al ONU referitor la crearea unui mecanism internaţional pentru protejarea palestinienilor de violenţele comise de coloniştii israelieni în teritoriile ocupate.

Cei 15 miniştri prezenţi la întâlnire au decis să “aibă loc consultaţii arabe şi internaţionale pentru a prezenta Consiliului de Securitate un proiect de rezoluţie”, conform declaraţiei lor.

Înainte de întâlnire, şeful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a declarat: “Este nevoie de o protecţie internaţională reală, printr-o decizie a Consiliului de Securitate”.

Al-Arabi şi-a manifestat de asemenea profunda îngrijorare faţă de criza financiară cu care se confruntă agenţia ONU în legătură cu refugiaţii palestinieni şi a cerut statelor arabe să ofere mai mult suport acestei agenţii.

Întâlnirea a avut loc după tragedia de săptămâna trecută, când un bebeluş palestinian în vârstă de doar 18 luni a fost ars de viu în timpul unui atac comis de colonişti israelieni. Aceştia au spart un geam şi au aruncat un cocktail Molotov în dormitorul părinţilor bebeluşului, în timp ce aceştia dormeau în locuinţa lor din satul Duma din Cisiordania.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, care a fost de asemenea prezent la întâlnire, a declarat că Israelul este responsabil pentru crimele comise de colonişti deoarece regimul din Tel Aviv răspândeşte o cultură a rasismului, apartheidului şi terorismului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor