Liderul deputaţilor PMP: Până şi Hitler ar fi invidios de propunerea primarului din Târgu Mureş

Marius Paşcan
Marius Paşcan (Facebook)

Marius Paşcan, liderul deputaţilor PMP, a opinat, marţi, că propunerea făcută de primarul ALDE din Târgu Mureş potrivit căreia statul ar trebui să introducă un set de criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii l-ar face invidios şi pe fostul lider nazist Adolf Hitler.

“Să ai de 20 de ani toate resursele bugetului local al municipiului Târgu-Mureş la dispoziţie, să te lauzi că eşti campion la programele sociale şi la resursele alocate categoriilor socio-profesionale şi minoritare defavorizate, să nu faci nimic serios în schimb şi să te preocupe doar voturile respectivilor”, a precizat Paşcan pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP, care este de asemenea deputat de Mureş, a mai afirmat că propunerea lui Florea pentru a soluţiona problema alocaţiilor sociale şi a romilor l-ar face invidios până şi pe Hitler.

“Cam asta e pe scurt povestea cu primarul Dorin Florea care a găsit ‘soluţia’ de a rezolva problema alocaţiilor sociale şi a romilor. Adică, instituţiile statului să le permită procrearea şi accesul la alocaţiile sociale de rigoare doar condiţionat, în urma unei anchete sociale... Hitler ar fi invidios! Problema e cu instrumentul de aplicare: cum îl ţii de ‘ştrumeleag’ să-l blochezi pe protagonist în momentul hotărâtor?! Cum departajezi demiurgic între copiii cărora le acorzi sau nu alocaţie?! Ce vină au copiii?”, a adăugat deputatul PMP.

De altfel, Marius Paşcan a susţinut că, “după atâta trândăvie”, există o “foame de audienţă şi voturi, fraţilor, mare!”.

Reamintim că primarul Dorin Florea şi-a exprimat dorinţa ca statul să aibă un rol decizional în ceea ce priveşte aducerea copiilor pe lume. Mai exact, în contextul dezbaterilor aprinse pe tema dublării alocaţiilor pentru copii, Florea susţine că statul ar trebui să introducă un set de criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii.

Florea a declarat că propunerea sa nu este “radicală deloc” şi că este una despre care a mai vorbit şi în trecut.

“Eu am (la Tg. Mureş-n.r.) cel mai mare număr de ţigani din ţară (...) Ţiganii sunt o problemă serioasă a României şi ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerşit, în reţele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat şi să las pe seama Justiţiei”. Mai multe detalii aici.