Liderii PAS şi PPDA acuzaţi de trădare de patrie. Maia Sandu: Manipularea şi propaganda, principalele instrumente ale regimului de la Chişinău

Andrei Năstase a ţinut să atragă atenţia asupra persoanelor care le aduc astfel de învinuiri, şi anume liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care este şi finul de cununie a lui Plahotniuc.
Maia Sandu şi Andrei Năstase
Maia Sandu şi Andrei Năstase (facebook.com/PAS)

În contextul acuzaţiilor aduse la adresa Fundaţiei „Open Dialog” şi a fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, privind amestecul în treburile interne ale Republicii Moldova, precum şi la adresa preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu şi a liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) Adrei Năstase învinuiţi de „trădare de patrie”, Năstase a afirmat că, de fapt, cetăţenii RM înţeleg foarte bine ce se întâmplă.

„Cetăţenii noştri înţeleg foarte bine ce se întâmplă. Înţeleg că cei de la guvernare, vorbesc aici despre regimul criminal, sunt în agonie, sunt în disperare. Ei singuri înţeleg că le fuge pământul de sub picioare şi că le vine sfârşitul şi iată că recurg la tot felul de inepţii cum ar fi trădare de patrie”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, Năstase a ţinut să atragă atenţia asupra persoanelor care le aduc astfel de învinuiri, şi anume liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care „nu are patrie”, făcând referire aici la faptul că Plahotniuc are „mai multe cetăţenii/identităţi”.

Năstase l-a numit şi pe preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care este şi finul de cununie al lui Plahotniuc, pe care, a punctat liderul PPDA, „l-am deconspirat cu acte în regulă la 27 noiembrie, acum patru ani în urmă, ca fiind implicat în atacurile raider, printr-o schemă lucrată cu Platon, de peste 80 milioane dolari. Acum ei ne acuză că suntem finanţaţi cu bani obscuri/externi”.

În context, Maia Sandu a ţinut să sublinieze că deşi suntem abia în luna noiembrie, startul campaniei electorale nefiind încă dat, guvernarea vine deja cu astfel de acuzaţii, care în opinia politicianei sunt cele mai grave care le-ar putea fi aduse.

„Eu mă întreb dacă suntem de abia în noiembrie şi deja am ajuns să fim acuzaţi de trădare de patrie, atunci până la sfârşitul lui februarie ce ni se va mai incrimina, întrucât trădare de patrie este cea mai gravă acuzaţie şi îmi imaginez că guvernarea nu se va opri aici cu minciunile”, a afirmat lidera PAS.

Totodată, aceasta îndeamnă cetăţenii să nu se lase induşi în eroare. Aceasta a ţinut să menţioneze că autorităţile nu fac decât să creeze tot felul de spectacole pentru a îi denigra şi pentru a distrage atenţia de la alte lucruri mult mai importante şi anume de la „eşecurile acestei guvernări şi de la teroarea pe care această guvernare o instaurează în societate”.

„Noi suntem acum în plină campanie „acum vin acasă” şi mergem prin toate raioanele din ţară, vorbim cu oamenii şi toată lumea este speriată, într-un fel dezgustată de metodele KGB-iste ale acestei guvernări. Există tare multă manipulare şi propaganda este instrumentul principal al regimului în această campanie”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe