Dionis Cenuşă: În acţiunile guvernării de la Chişinău persistă stilul propagandei ruse

Crearea falsurilor despre opoziţie sporeşte confuzia şi reduce atenţia faţă de guvernarea RM, iar Maia Sandu şi alţii sunt atraşi în discuţii sterile, dar utile doar propagandiştilor din tabăra PD, afirmă analistul.
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com)

Politologul Dionis Cenuşă constată că în acţiunile guvernării de la Chişinău a devenit tot mai vizibil stilul propagandei ruse. În stilul acestei propagande, democraţii o invinuiesc pe Maia Sandu de implicarea în furtul miliardului şi de cooperare cu organizaţii apropiate de Rusia.

„Rusia învinuieşte, neobosită şi prin falsuri, Ucraina pentru zdrobirea avionului civil malaezian în 2014, iar mass-media din R. Moldova critică pretinse acţiuni de diversiune în favoarea guvernelor occidentale”, a adăugat analistul precizând că scopul este evident: mai multe falsuri sporesc confuzia în societate şi reduce atenţia faţă de guvernare.

Expertul constată că în loc să se concentreze pe o agendă reală, Maia Sandu şi alţii din opoziţie sunt atraşi în discuţii sterile, dar utile doar propagandiştilor din tabăra PD.

„Câştigă cel care îşi poate permite, din punct de vedere financiar, mai multe portavoci şi transmiţători, dar şi care nu se conduce după niciun principiu etic”, a concluzionat Dionis Cenuşă, subliniind că situaţia politică din R. Moldova se întoarce la nivelul celui de până la 2009.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe