Liderii Georgiei sunt de acord cu privire la aderarea la NATO

Preşedintele georgian Mihail Saakashvili, dând mâna cu noul premier Bidzina Ivanishvili, 9 otcombrie la Tibilisi
Preşedintele georgian Mihail Saakashvili, dând mâna cu noul premier Bidzina Ivanishvili, 9 otcombrie la Tibilisi (Vano Shlamov / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
10.10.2012

Preşedintele Georgiei şi nou-alesul prim-ministru au fost de acord că aderarea la NATO este în continuare unul dintre obiectivele ţării.

Preşedintele Mihail Saakaşvili a dat mâna marţi cu prim-ministrul Bidzina Ivanişvili, un membru al partidului de opoziţie, la o săptămână după alegerea sa, a raportat BBC.

Saakaşvili a declarat că transferul de putere către un nou guvern, condus de Ivanişvili, va fi paşnic.

"Ca preşedinte, care este un garant al Constituţiei, mă voi asigura că tranziţia de putere are loc fără probleme şi într-un mod care nu s-a mai întâmplat înainte în istoria Georgiei", a spus el, potrivit Radio Europa Liberă.

În timpul campaniei sale, Ivanişvili a afirmat că vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia dar a subliniat că politica sa externă se aseamănă cu cea a lui Saakaşvili.

"Avem o opinie comună privind politica externă, o politică pe care ambele părţi au menţionat-o anterior. Europa şi spaţiul euro-atlantic reprezintă esenţa strategiei noastre şi va exista o continuare a cursului guvernului anterior," a afirmat el, potrivit RFE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor