Liderii de la conducerea ţării ignoră protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale

Mitingul din 6 septembrie din PMAN continuă
Mitingul din 6 septembrie din PMAN continuă (facebook.com / Platforma-Civică-Demnitate-şi-Adevăr-DA)

Consiliul Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie 2015 a anunţat că renunţă la ideea de a se mai întâlni cu conducerea de vârf a ţării. Decizia a fost luată după ce liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, Vladimir Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, precum şi liderul de facto al PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, nu au venit la întâlnirea solicitată de membrii consiliului, informează Jurnal.md.

Mai mult, în locul liderilor Alianţei pentru Integrare Europeană, la întrevedere a venit secretarul guvernului, Sergiu Palihovici, care a întârziat cu aproape jumătate de oră. „Nu este nimeni”, a explicat Palihovici referindu-se la absenţa liderilor AIE 3. Reacţia reprezentanţilor Marii Adunări Naţionale era şi de aşteptat, aceştia declarând că nu vor mai veni cu propunerea de a se întâlni cu guvernanţii.

„Pelerinajul nostru, în tentativa de a ne întâlni cu conducerea de vârf a statului, se încheie aici. Este staţia terminus a acestui pelerinaj. Nu vreau să trec în revistă scenariile care erau puse la cale dacă în prima zi ne ademeneau la Ministerul Agriculturii sau nu mai ştiu unde. Urmau să treacă nişte aşa-zişi manifestanţi pe lângă Parlament sau Reşedinţa de Stat şi s-ar fi putut repeta scenariu din 7 aprilie 2009. De aceea n-am vrut să mergem nicăieri şi am anunţat că perimetrul nostru este Piaţa Marii Adunări Naţionale. După eşecul din 6 septembrie, noi nu ne-am cramponat de anumite principii şi am solicitat şi pe 7, şi pe 8 septembrie întâlniri cu primele persoane în stat. În schimb, au venit doar consilieri. În aceste condiţii, când cei de la guvernare ne ignoră cu desăvârşire, noi ne rezervăm dreptul de a continua protestul şi de a amplifica presiunile prin numărul de protestatari. Populaţia RM nu mai poate tolera”, a punctat unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Valentin Dolganiuc.

Potrivit acestuia, protestele s-ar putea extinde pe întreg teritoriul ţării, atenţionând totodată conducerea ţării că responsabilitatea pentru ignorarea unui număr atât de mare de cetăţeni ai Republicii Moldova îi aparţine. Organizatorii protestului nu pot şti care va fi reacţia mulţimii de protestatari, având în vedere ignoranţa totală din partea guvernării.

Amintim că organizatorii mitingului din Piaţa Marii Adunări Naţionale i-au invitat la discuţii cu cetăţenii pe şeful statului, Nicolae Timofti, preşedintele parlamentului, Adrian Candu şi prim-ministrul Valeriu Streleţ încă de duminică, insă aceştia au refuzat să dea argumente.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe