Liceu din Găgăuzia va fi extins cu sprijin financiar de la Guvernul României

Găgăuzia
Găgăuzia (ro.wikipedia.org)

Guvernul de la Chişinău a decis miercuri, 22 octombrie, realocarea a circa 774 mii de euro pentru lucrările de construcţie a unui bloc suplimentar de studii la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat. Mijloacele financiare provin din programul de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova.

Acesta este unul dintre cele două licee cu predare în limba română din UTA Găgăuzia, iar necesitatea de extindere a liceului a apărut ca urmare a creşterii anuale a numărului elevilor care doresc să studieze în limba română.

Premierul Maia Sandu a precizat că în cadrul recentei vizite la Comrat a discutat acest subiect cu pedagogii liceului, care au confirmat necesitatea acestor lucrări. Prim-ministrul a mai dat asigurări că guvernul este interesat de realizarea acestui proiect în timp cât mai util.

Autoritatea publică locală va veni cu o cofinanţare în valoare de circa 9 milioane lei din Fondul de Compensare al UTA Găgăuzia.