Legea salarizării unitare. Grindeanu le cere liberalilor "să iasă din ipocrizie"

Grindeanu le-a cerut celor ce critică legea salarizării unitare, lege despre care se crede că pune în pericol stabilitatea financiară a ţării - să iasă în faţa românilor şi să spună că nu sunt de acord cu creştere salariilor medicilor şi profesorilor.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Iniţiativa PNL - anunţată de preşedintele formaţiunii, Raluca Turcan - de a veni în Parlament cu o lege a salarizării în oglindă, este un lucru extraordinar de bun, a susţinut miercuri, la Antena 3 premierul Grindeanu, care a ţinut să-i îndemne pe aceştia să se bazeze pe o critică de tip constructiv şi să iasă din ipocrizie.

În plus Grindeanu a lansat şi ideea că din proiectul pe care ar urma să îl prezinte liberalii ar putea decurge tăieri de pensii şi salarii şi le-a cerut colegilor săi parlamentari să fie atenţi, relatează Agerpres.

"Doamna Turcan anunţa în urmă cu vreo două zile că or să vină şi dânşii cu o lege în oglindă a salarizării unitare. Consider că e un lucru extraordinar de bun acesta. Îi rog pe colegii mei, eu nu sunt parlamentar, (...) să fie foarte atenţi când vor discuta despre această lege, pentru că, de obicei, când a venit din partea aceea, s-au tăiat salarii şi pensii — şi nu vorbim de o istorie foarte îndepărtată din acest punct de vedere, chiar apropiată.", a declarat Grindeanu.

De asemenea, premierul le-a cerut liberalilor care critică proiectul salarizării unitare elaborat de PSD - proiect considerat nesustenabil şi de natură a amaneta viitorul României - să vină în faţa oamenilor şi să le spună că nu sunt de acord cu mărirea salariilor la medici şi profesori.

"Eu înţeleg că cei din Opoziţie şi nu doar... există aşa un cor care spune şi-şi arată non-stop îngrijorarea. Nu-i un lucru rău! De fiecare dată când există o critică de tip constructiv, eu în modul ăsta o percep, o analizez şi eu şi colegii mei şi îi îndemn pe toţi să facă acest lucru. Dar când critici doar de dragul de a critica şi că, înţelegi, nu e bine să mărim salariile medicilor, nu e bine să mărim salariile profesorilor, nu mai înţeleg. (...) Atunci ar trebui aceşti domni, în frunte cu doamna Turcan, să vină în faţa românilor şi să spună că nu sunt de acord cu măririle salariilor la medici pe care le-am făcut deja şi că nu sunt de acord cu măririle salariilor la profesori. Pentru că altfel este o ipocrizie din care doresc, şi-i îndemn să iasă", a declarat premierul.

Finalmente, premierul a mai opinat că reprezentanţii Opoziţiei ar trebui "să vină cu amendamente constructive în Parlament când se va discuta această lege, nu doar să critice de dragul de a critica".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne