Firea cere Guvernului să-i dea Şoseaua de Centură

Gabriela Firea cere ca Centura Capitalei să intre în administrarea Primăriei şi susţine că nu crede răspunsul neoficial al reprezentanţilor Guvernului care i-au transmis că transferarea şoselei de la Ministerul Transportuilor la municipalitate ar duce la pierderea fondurilor europene.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a adresat Guvernului condus de colegul său de partid, Sorin Grindeanu, o "solicitare cordială, prietenoasă", însă oficială, cerând ca administrarea Centurii Bucureştiului să fie luată de la Ministerul Transporturilor şi transferată municipalităţii, relatează hotnews.

Potrivit sursei citate, Firea susţine că "dacă nu se va înţelege că primăria are datoria faţă de cetăţenii bucucureşteni si ilfoveni, turişti, diplomaţi, vom rămâne cu acelaşi bilanţ sumbru: din cei 82 de km de centură, doar 20 au fost modernizaţi în sensul lărgirii, e un bilanţ sumbru."

Firea a mai anunţat că a primit de la Guvern un răspuns preliminar şi neoficial prin care reprezentanţilor municipalităţii li s-a transmis că s-ar pierde fonduri europene, însă ea nu crede că acest lucru este adevărat, căci s-a interesat ea, şi fondurile sunt pe obiectiv, nu pe instituţie.

"Este o solicitare colegială, nu este un atac la adresa Guvernului, nu ne ocupăm cu atacuri. Am transmis în scris o solicitare către doamna Sevil Shhaideh, către ministrul Transporturilor, să analizeze cu celeritate transferarea Centurii la Primăria Capitalei. Mi s-a spus că s-ar pierde fondurile europene, dar nu cred că este adevărat deoarece acestea sunt alocate pentru obiectiv nu pentru instituţie. Un Guvern are foarte multe responsabilităţi, priorităţi în alte oraşe, în schimb PMB este interesată să administreze Centura Capitalei pentru că aşa este normal. Sunt absolut convinsă după toate informaţiile pe care le-am cules, noi suntem pregătiţi pentru acest proces de transferare către municipalitate a şoselei de centură. Aştept să ne sprijiniţi, doamna comisar european Corina Creţu, domnule ministru Nica", a susţinut Firea.

Gabriela Firea a luat astăzi parte la Forumul „Fonduri europene. 2017 - un nou început”, eveniment la care au participat şi comisarul european Corina Creţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne