Olguţa, "mustrată" de PSD. Plafonarea indemnizaţiilor, "o eroare de comunicare"

Liviu Dragnea a anunţat că ministrul Muncii a fost mustrată pentru modul în care s-a comunicat public pe tema plafonării indemnizaţiilor pentru mame.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri că nu este acord cu ideea plafonării indemnizaţiei de creştere a copilului - idee lansată public de subordonata sa pe linie de partid, Olguţa Vasilescu - până ce ministrul Muncii şi partea guvernamentală responsabilă nu prezintă argumente solide în favoarea acestei propuneri.

Dragnea a mai precizat că Lia Olguţa Vasilescu a fost mustrată pentru modul în care s-a comunicat public pe această temă.

"Ca de obicei s-a comunicat foarte prost. (...) Subiectul nu se închide astăzi, v-am spus că aşa cum a fost prezentat nu pot fi de acord să plafonăm aceste lucruri. Trebuie să ne prezinte Guvernul de ce susţine această măsură, dacă argumentele sunt serioase putem discuta, dacă nu sunt serioase nu sunt de acord. (...) A fost o doar o mustrare verbală, sper să nu se mai întâmple", a afirmat Dragnea, preluat de Agerpres, la finalul şedinţei CExN al PSD, întrebat ce poziţie are cu privire la plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Întrebat de jurnalişti (care i-au reamintit şi că această temă a fost vehiculată prima oară în public de vicepremierul Sevil Shhaideh) cine este de vină pentru "comunicarea proastă" pe acest subiect , liderul PSD a spus: "Cei care comunică foarte prost sunt cei vinovaţi".

"Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizaţii uriaşe şi e nevoie să fie plafonate, dacă nu explică asta înainte. Nu au explicat, să fie sănătoşi", a punctat Dragnea.

Dragnea a mai precizat că, atunci când "o să fie bine argumentat" proiectul privind indemnizaţia de creştere a copilului, îl va susţine şi a insistat pe ideea că a existat "o greşeală de comunicare".

"Tocmai asta vă spuneam — a fost o greşeală de comunicare. Ca şi în cazul de la Comisia juridică de la Senat nu mai acceptăm nici eu, nici colegii din conducere să aflăm de la televizor despre astfel de iniţiative până nu le discutăm în partid. Din câte îmi aduc eu aminte şi le-am cerut colegilor mei să înţeleagă că nu au trecut decât câteva luni. Deci, nu pot uita ce s-a întâmplat în campanie, partidul a câştigat aceste alegeri pe baza unui program de guvernare. Orice altă iniţiativă pe lângă programul de guvernare trebuie să fie discutată foarte serios în partid", a subliniat Liviu Dragnea.

Reamintim că Lia Olguţa Vasilescu, ministru al Muncii în cabinetul Grindeanu, a declarat recent că analizează varianta cea mai bună în privinţa sumei ce urmează a fi stabilită ca plafon maxim de indemnizaţie pentru creşterea copilului, "pentru a opri o industrie."

Întrebată care va fi plafonul maxim ce va fi stabilit pentru indemnizaţia de creştere a copilului, ministrul a explicat: "Deocamdată analizăm, între 5.000 şi 10.000 de lei va fi. Aşa cum am spus, sunt foarte puţine persoane care vor fi afectate, dar, în mod cert, vom opri o industrie. (...) Noi încă analizăm la ora actuală, probabil că, cea mai potrivită, ar fi undeva la 8.000 de lei, care este o sumă foarte corectă".

Totodată, ea a arătat că, la nivel teritorial, s-au efectuat deja o serie de anchete sociale, în urma cărora a rezultat că, la ora actuală, există aproximativ 600 de persoane care au în plată sume de peste 40.000 de lei ca indemnizaţie de creştere a copilului.