Legea repatrierii aurului, undă verde de la CCR. Şerban Nicolae a început să împartă ordine lui Iohannis şi Isărescu

Şerban Nicolae
Şerban Nicolae (Epoch Times România)

Senatorul PSD Şerban Nicolae, iniţiator, alături de Liviu Dragnea, al legii vizând repatrierea rezervei de aur a României, jubilează după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate formulată de PNL şi USR după adoptarea controversatului act normativ.

Încântat de decizia CCR, senatorul Nicolae îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să promulge de urgenţă legea iar guvernatorului BNR Mugur Isărescu să organizeze repatrierea aurului.

"Curtea Constituţională a României a respins, cu largă majoritate, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Klaus Werner Iohannis, PNL şi USR împotriva propunerii legislative prin care aurul constituit ca rezervă de Banca Naţională a României să fie deţinut integral în ţară!

Proiectul meu, la care l-am asociat, din proprie iniţiativă pe Liviu Dragnea, a avut susţinerea parlamentarilor Partidului Social Democrat şi a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, PNL, USR şi UDMR votând împotrivă. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR (propus şi votat de parlamentarii PSD!) s-a opus din răsputeri acestei propuneri, susţinând chiar teze pentru care un student la ASE ar pica examenul de specialitate fără drept de apel.

Domnule Iohannis, promulgaţi Legea!

Domnule Isărescu, organizaţi repatrierea aurului!

Măcar atât să faceţi pentru România ca demnitari ai statului român.

Poate nu întâmplător, decizia Curţii Constituţionale a României în această speţă s-a dat de Ziua Drapelului Naţional, 26 iunie", scrie, pe Facebook, Şerban Nicolae.

Reamintim că acest act normativ iniţiat de Nicolae şi Dragnea a stârnit valuri de critici în spaţiul public, Opoziţia şi parte din societatea civilă exprimându-şi temerea că odată aurul adus în ţară, va fi "topit" pentru cheltuielile populiste angajate de PSD.

Mai trebuie precizat că BNR a dat aviz nefavorabil Legii de repatriere a rezervei de aur şi a atras atenţia că trebuia să fi fost consultată Banca Centrală Europeană, pentru ca avizul să poată fi luat în considerare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne