Lecţia de sportivitate (şi educaţie) a Japoniei în vestiar, după ce a fost eliminată din CM 2018

Suporterii japonezi, CM 2018 Rusia
Suporterii japonezi, CM 2018 Rusia (Getty Images)

Eliminarea echipei japoneze de fotbal de la CM 2018 care se joacă în Rusia nu putea fi mai nefericită. A fost eliminată luni, în meciul din optimile de finală împotriva Belgiei, după ce a primit un gol în ultimele momente ale jocului. Japonezii ajunseseră să conducă cu 2-0, dar la sfârşit, echipa belgiană a învins, spre marea dezamăgire a Ţării Soarelui Răsare.

Japonezii au surprins pe teren, dar mai mult, şi în mod foarte plăcut, în vestiar. După ce a fost eliminată într-un mod atât de dur, echipa a lăsat un vestiar impecabil. Dar nu numai: a lăsat un mesaj de adio în limba rusă care spunea "Mulţumesc".

Vestiarul echipei japoneze în CM 2018
Vestiarul echipei japoneze în CM 2018 (Twitter)

În plus, fanii lor, care au colorat Rostov Arena, au colectat toate gunoaiele rămase după meci, aşa cum au făcut şi în timpul meciurilor anterioare, o acţiune şi imagini care au devenit deja virale din acel moment.

(Getty Images)

(Getty Images)

Acelaşi comportament civilizat l-au avut suporterii Senegalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport