Lăzăroiu: Iată cum poate supravieţui noul Guvern fără ca PSD să capitalizeze şi să ne trezim cu scenariul din 2016

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)
Andrei Pricopie
14.10.2019

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce ar trebui să facă un guvern minoritar (PNL-USR+) în următorul an ca să nu se mai repete scenariul din 2016, când PSD a câştigat alegerile cu un scor uriaş.

Redăm mai jos analiza lui Lăzăroiu:

Nu că vreau să învăţ statuparalel cum se face, că ştiu ei mai bine...

Dar iată cum poate supravieţui un guvern minoritar (PNL-USR+) în următorul an, fără ca PSD să capitalizeze din opoziţie şi să ne trezim în 2020 cu scenariul din 2016. Ştiu că asta e teama multora.

- un guvern transparent, cu o comunicare impecabilă, care să scoată la iveală toate matrapazlâcurile făcute de PSD în ultimii trei ani. Toate furăciunile, toate normativele cu dedicaţie, toată balanţa bugetară à la grecque. În fiecare zi, din cele 365, tunurile pe moştenirea lăsată.

Asta nu a făcut guvernul Cioloş, care era chiar mai puţin decât un guvern minoritar, era unul fără susţinere politică, adică, cu susţinerea discreţionară a PSD.

- Secţia Specială, scutul de protecţie pentru PSD, desfiinţată, IJ şi savonele de la CSM, deparazitate. Întărirea DNA, ca în vremurile de glorie, să ancheteze măcar faptele PNDL din reportajele Recorder. Dar mai sunt şi altele. Trebuie doar căutat prin sertarele lui Teodorovici.

Pe vremea guvernului Cioloş, DNA fusese lăsat fără dinţi, iar Dragnea beneficia de protecţie pentru că era doar un idiot util.

- Menţinerea celor două PSD rivale. De altfel, Ponta nu e interesat să preia PSD, cu Oprişan şi co., el vrea doar să ia pe alese, ce naiba s-o mai putea alege pe acolo.

Pe vremea guvernului Cioloş, PSD era monolit, cu Dragnea plin de viclenii, reuşind să-l ţină aproape pe Ponta, chiar şi după ce-l mazilise. În plus, agenda pe justiţie o ţineau la secret, acum a devenit publică după trei ani de asalturi repetate.

- Numirea unor profesionişti integri în funcţiile de vizibilitate şi curăţarea birocraţiei de excrescenţele clientelare ale partidului stat.

Pe vremea lui Cioloş, tehnocraţii guvernau cu frânele de mână PSD trase în toate cabinetele şi nu înţelegeau de ce maşina nu porneşte.

Pe scurt, reţeta a funcţionat. PSD trebuie ţinut ocupat şi divizat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor