Lăzăroiu: Experimentul social de spălare a creierelor, Antena 3, nu va muri odată cu închiderea lui Voiculescu

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial şi actual membru PMP, Sebastian Lăzăroiu, a vorbit luni despre Antena 3, un experiment social de spălare a creierelor pornit de Dan Voiculescu, care nu va muri odată cu eventuala încarcerare a fondatorului său.

„Chiar dacă Voiculescu va merge după gratii, Antena 3 nu va muri. Şi să vă spun şi de ce. Antena 3 e un experiment social de spălare a creierelor pornit din tendinţele megalomane ale unui îmbogăţit al tranziţiei. El a fost sprijinit şi legitimat politic de un partid, PSD, poate chiar două (PNL). Nu a fost un unicat. A fost moştenitorul revistei România Mare, un alt experiment politico-mediatic cu un relativ succes. Privind la rece, şi Antena 3, şi România Mare au avut şi o funcţie socială pozitivă: au canalizat frustrările generate de sărăcie ale unei categorii de populaţie lipsită de resurse ideatice, care, fără acest debuşeu mediatic, ar fi putut fi orientată spre manifestări violente de stradă”, a declarat Sebastian Lăzăroiu.

În opinia fostului consilier prezidenţial, pentru ca problema să fie rezolvată este necesară educarea publicului printr-o reformă a educaţiei care să genereze mai multă democraţie şi prosperitate economică.

Chiar dacă Voiculescu va merge după gratii, Antena 3 nu va muri

„Ce vreau să spun este că există public pentru Antena 3, România Mare, OTV, RTV, numiţi-le voi. Ele sunt nume generice pentru frustrare, dezamăgire, misticism, neputinţă. Va exista întotdeauna şi sprijin politic pentru aşa ceva pentru că generează voturi. Vor exista întotdeauna gâzi, ciuvici, urşi, oameni care oricând se vor scutura de orice responsabilitate socială pentru a-şi plăti ratele la bancă. Nu trimiterea lui Voiculescu după gratii va îngropa fenomenul Antena 3, ci reforma educaţiei, care implicit va genera mai multă democraţie şi prosperitate economică. Aşa că obişnuiţi-vă cu 'Antena 3', pentru că vom mai avea de trăit cu 'ea' încă mulţi ani de acum înainte”, a explicat Lăzăroiu.