Blaga către Băsescu: Am fi fost de departe principala forţă politică dacă nu s-ar fi rupt bucăţi din partid

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a răspuns joi atacurilor lansate de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul dezbaterii organizate cu ocazia loviturii de stat din 2012, subliniind că şeful statului este de fapt cel care are un pact de coabitare cu premierul Victor Ponta, şi nu PDL, adăugând totodată că partidul său este un apărător al statului de drept şi ar fi fost principala forţă politică de dreapta dacă preşedintele nu l-ar fi rupt pentru a înfiinţa PMP.

Traian Băsescu a susţinut că, la evenimentele din 2012, care au dus la suspendarea lui, dincolo de susţinerea de la PDL, au existat şi oportunişti, care au profitat de situaţie, iar azi sunt „în banca compromisului murdar”, exact cu cei care „au dat lovitura de stat” (PNL).

„Cu acea ocazie, aici vin în zona de romantism, dincolo de susţinerea de la PDL, singurul partid care m-a susţinut, am văzut şi oportunişti care nu mai încăpeau pe scene pe lângă mine pentru a apăra, chipurile, statul de drept. Ei de fapt voiau să ia din necaz imagine că sunt intransigenţi. Azi sunt în mizeria compromisului cu cei care au dat lovitura de stat. Poate înţelegeţi de ce România are nevoie de un partid nou. Am fost unul dintre politicienii care au făcut compromisuri, dar nu atât de mizerabile! PNL încalcă statul de drept. Azi, partidul care era fanionul statului de drept se duce cu arme şi bagaje drept acolo pentru a acoperi eşecul de la europarlamentare. Imediat ce s-au anunţat exit-poll-urile s-a anunţat şi predarea PDL către PNL, partid care a reacţionat chiar la declaraţia cu privire la demisia preşedintelui”, a declarat Traian Băsescu.

În replică, Vasile Blaga a precizat că înţelege demersurile preşedintelui de a o „sprijini în continuare” pe Elena Udrea, căreia „i-a făcut şi partid”, adăugând că „dacă noi nu am fi fost atacaţi atât de dur şi în campania electorală pentru europarlamentare, dacă nu s-ar fi rupt bucăţi din partid, îi garantez preşedintelui că PDL ar fi fost de departe principala forţă politică de centru-dreapta din România”.

„Partidul Democrat şi în continuare PDL au fost în permanenţă apărători sinceri ai statului de drept şi nu-i poate fi imputat nimic din acest punct de vedere. Le garantez tuturor românilor şi domnului preşedinte că lucrurile vor sta pe viitor la fel din punctul nostru de vedere. Nu noi suntem într-un pact de coabitare cu cel pe care preşedintele îl critică foarte dur astăzi, ci chiar preşedintele. Dânsul are un pact de coabitare cu Victor Ponta, nu PDL”, a mai afirmat Vasile Blaga, citat de Mediafax.