Lavrov: SUA a refuzat să acorde vize pentru unii membri ai delegaţiilor la Adunarea Generală a ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (Getty Images)

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat marţi că Statele Unite au refuzat vizele mai multor membri ai delegaţiei ruse la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi au etichetat acţiunea drept o încălcare a angajamentelor internaţionale asumate de Washington, a informat agenţia de ştiri Interfax.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va discuta situaţia cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, la New York, a afirmat pentru Interfax purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Zakharova.

După atacurile împotriva rafinăriilor Aramco de pe 14 septembrie, administraţia Trump a fost acuzată de tergiversarea vizelor pentru preşedintele iranian Hassan Rouhani şi ministrul Javad Zarif. Întrebări legate de vizele celor doi au fost pusă într-o conferinţă de presă, iar preşedintele american a reacţionat ca şi cum nu ar fi fost la curent cu situaţia. Întrebarea a primit răspuns din partea secretarului de stat Mike Pompeo, fost director CIA, care a dat lămuriri vagi, legate de eventuale legături cu organizaţii teroriste, fără să discute cazuri specifice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe