Lavrov: Rusia va furniza cel mai activ suport aerian în timpul asaltului asupra oraşului Alep

Rusia a anunţat că va susţine trupele terestre siriene în asaltul lor asupra oraşului Alep. Ministrul rus de externe Lavrov şi-a manifestat speranţa că SUA nu va face nimic pe la spatele Rusiei în cadrul conflictului sirian.
Serghei Lavrov la Kremlin
Serghei Lavrov la Kremlin (ANDREW HARNIK/AFP/Getty Images)

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov susţine că Rusia va furniza “cel mai activ” suport aerian pentru trupele terestre siriene împrejurul şi în interiorul oraşului sirian Alep pentru a împiedica teroriştii să pună mâna pe el.

“Vom decide asupra modului în care ar trebui să acţioneze forţele noastre aeriene, în funcţie de situaţie”, a susţinut Lavrov la o conferinţă de presă după discuţii cu omologul său finlandez. “Acest lucru nu va fi o surpriză pentru americani”.

Frontul al-Nusra, un grup afiliat la mişcarea Al-Qaeda în Siria, care în mod bizar beneficiază de sprijinul american, a lansat o ofensivă în Alep săptămâna trecută. Armata rusă a învinuit SUA pentru întârzierea loviturilor aeriene ruseşti împotriva forţelor grupului terorist din regiune. SUA a declarat că grupurile rebele moderate s-au amestecat cu teroriştii în unele zone şi că Rusia ar trebui să fie precaută şi să nu atace grupurile moderate din greşeală.

“Credem că a existat suficient timp pentru ca opoziţia ‘normală’ să părăsească teritoriile Frontului al-Nusra începând cu luna februarie. Cei care nu s-au separat de terorişti vor trebui să dea vina doar pe ei înşişi”, a adăugat Lavrov.

Moscova speră că SUA nu va încerca să facă nimic pe la spatele Rusiei, a precizat ministrul rus de externe.

“Ne aşteptăm ca partenerii noştri să coopereze cinstit cu noi şi să nu încerce să folosească contactele noastre regulate pentru a aplica pe la spatele nostru un Plan B, C sau D”, a susţinut Lavrov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe