Procesul lui Dragnea devansat: Începe la 15 noiembrie

Balanţa justiţiei
Balanţa justiţiei (Epoch Times România)

Curtea Supremă a aprobat cererea DNA de schimbare a termenului în dosarul vicepremierului Liviu Dragnea. Primul termen în acest dosar era fixat pentru 15 noiembrie.

Procurorii DNA au transmis o cerere de preschimbare a termenului de judecată în dosarul referendumului al vicepremierului Liviu Dragnea. Curtea Supremă fixase primul termen în dosarul în care Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului din 2012 pentru data de 18 februarie 2014. Procurorii DNA au cerut ca acest termen să fie devansat, astfel încât Dragnea să fie judecat mai devreme decât data fixată iniţial. Astăzi, judecătorii au decis să devanseze cu trei luni acest termen, aşa că Dragnea se va prezenta pe 15 noiembrie la Curtea Supremă.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe vicepremierul Liviu Dragnea, împreună cu alte 74 de persoane, în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dragnea este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite. Din rechizitoriu reiese că, în calitate de secretar general al unui partid, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

Procurorii au identificat cinci metode de fraudă: falsificarea listei de alegători din localitate, voturi în numele căpşunarilor, voturi pe numele morţilor, fraude cu urna mobilă şi mituirea pedeliştilor din secţiile de votare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne