La Chişinău a fost creată Mişcarea de Rezistenţă Naţională. Maia Sandu: Trebuie să oprim dictatorul acum

Decizia CSJ i-a făcut pe membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională să ceară autorităţilor de la Chişinău validarea alegerilor, anularea sistemului mixt, demisia şi urmărirea penală a preşedintelui CSJ şi a celorlalţi judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor.
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (Epoch Times România)
Maria Maevschi
28.06.2018

Deciziile judecătoreşti de invalidare a rezultatelor alegerilor de la Chişinău înseamnă, în opinia preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, anularea democraţiei în Republica Moldova şi instaurarea dictaturii.

În acest context, liderul PAS a anunţat formarea unei Mişcări de Rezistenţă Naţională, iar în urma convocării primei şedinţe a grupului de iniţiativă a Comitetului de Rezistenţă Populară s-a convenit crearea unor celule de rezistenţă a cetăţenilor, care vor deveni parte a acestei mişcări pe întreaga ţară.

”Situaţia prin care trecem este una foarte dificilă şi trebuie să ne pregătim de timpuri grele şi să ne implicăm într-o luptă care va dura, fiind conştienţi de acest lucru. Astfel că e nevoie să fim cât mai uniţi. Apelul nostru este pentru toţi cei care cred că noi, cetăţenii, trebuie să decidem cine conduce ţara. Facem apel ca în toată ţara să se creeze celule de rezistenţă a cetăţenilor, care vor deveni parte a acestor mişcări pe întreaga ţară”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, politiciana a anunţat că în cadrul primei şedinţe a grupului de iniţiativă s-a convenit ca în fiecare săptămână să fie organizate acţiuni de protest împotriva dictaturii. În acest context, Sandu a specificat că primul protest la scara naţională va fi organizat duminică 1 iulie, la Chişinău în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Mai mult decât atât, preşedinta PAS a făcut apel către toţi cetăţenii care vor avea posibilitatea, vineri, 29 iunie, la ora 14:00, să vină la Comisia Electorală Centrală (CEC), menţionând că în cadrul şedinţei de vineri CEC urmează să ia act de decizia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) privind invalidarea alegerilor.

”În contextul situaţiei în care ne aflăm, după decizi abuzivă a CSJ de invalidare a rezultatelor alegerilor din Chişinău, venim cu următoarele revendicări către autorităţi: validarea alegerilor la Chişinău; anularea sistemului mixt; demisia şi urmărirea penală a preşedintelui CSJ şi a celorlalţi judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor şi anume Luiza Gafton, Victor Burduh, Vlad Clima, Ecaterina Palanciuc, Ala Mâlii, Valentin Lastareţchii, Rodica Berdilo”, a adăugat Maia Sandu.

Aceasta a mai specificat că lupta împotriva dictaturii nu va fi uşoară şi nici scurtă însă ”acum trebuie să oprim dictatorul. Acum trebuie să ne unim toţi cei care nu vor ca peste câţiva ani să trăiască în dictatură deplină”.

Cu toate că mulţi oameni consideră că ceea ce se întâmplă acum la Chişinău nu este prea grav şi că nu-i priveşte pe ei personal, totuşi, a punctat Sandu, este doar o chestiune de timp până când dictatura va fi resimţită la nivel de fiecare familie, persoană, astfel încât să ajungă să distrugă destinul fiecărui cetăţean în parte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor