PAS, Platforma DA şi PLDM invită chişinăuienii să-şi apere votul - unica armă rămasă împotriva dictaturii

Alegerile locale din Chişinău au fost invalidate sub pretexte ridicole, iar votul cetăţenilor - deconspirat de mafie, consideră Andrei Năstase.
Protest in faţa Primăriei Chişinău
Protest in faţa Primăriei Chişinău (facebook.com)

În contextul invalidării mandatului de primar general al municipiului Chişinău pentru Andrei Năstase, miercuri, 20 iunie, începând cu ora 17:30 în faţa Primăriei va avea loc o acţiune de protest cu genericul ”Până aici! Ne-am săturat! Ieşim la protest să ne apărăm votul!”

”Justiţia controlată de Plahotniuc a călcat în picioare opţiunea liberă şi democratică a cetăţenilor. Ei au scuipat şi au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai rămas de preţ - votul nostru.

Plahotniuc vrea să ne arate că lui nu-i pasă de oameni! Că el decide în această ţară - decide cine câştigă şi cine pierde. Noi însă ne vom apăra votul, pentru că e unica armă care ne-a rămas împotriva dictaturii. Noi le spunem ferm uzurpatorilor - ne vom apăra votul cu orice preţ!”, se arată în masajul evenimentului creat de PAS, Platforma DA şi PLDM.

Votul exprimat la 3 iunie de cetăţenii responsabili ai municipiului Chişinău a fost, în opinia liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, desconsiderat de mafie.

”Aseară, sub paravanul nopţii, alegerile locale din Chişinău au fost invalidate sub pretexte ridicole, total inconsistente. Deci, vom lupta în continuare. Astăzi, la ora 17.30 ne întâlnim la primăria capitalei pentu a ne apăra votul. Împreună, doar împreună, vom reuşi şi de această dată!”, a scris Năstase pe pagina sa de socializare.

La rândul său, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a specificat că anularea de către regim a rezultatelor alegerilor din Chişinău înseamnă dictatură pe faţă. ”Hoţii au renunţat la fineţuri. Prin decizia de ieri ei ne spun că votul nostru nu mai contează, că noi nu mai contăm, că Chişinăul nu ne aparţine, că ţara nu ne aparţine. Până aici. Suntem obligaţi să ieşim să ne apărăm votul”, a declarat Maia Sandu, invitând toţi chişinăuienii la protest în faţa Primăriei Capitalei.