Kremlinul se pregăteşte să-şi iubească poporul / FSB autorizat să tragă asupra mulţimilor pentru a împiedica acte de terorism

Camera inferioară a Parlamentului rus a aprobat un proiect de lege care va permite ofiţerilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) să tragă asupra mulţimilor de oameni, precum şi asupra femeilor şi copiilor în anumite condiţii, a raportat marţi portalul de ştiri Slon.Ru.
Sediul FSB în Moscova.
Sediul FSB în Moscova. (Wikipedia)

Duma de Stat a adoptat proiectul de lege în cea de-a doua, a treia şi ultima citire. Proiectul schimbă legea Serviciului Federal de Securitate pentru a acorda ofiţerilor acestuia mai multe puteri în privinţa utilizării armelor.

Astfel, proiectul de lege propune să ofere ofiţerilor puterea de a folosi arme de foc asupra mulţimilor de oameni pentru a preveni acte de terorism, inclusiv luarea de ostatici şi atacuri armate asupra clădirilor guvernamentale.

Amendamentele mai permit ofiţerilor FSB să împuşte femei, copii şi persoane cu dizabilităţi în cazul unui act de terorism sau a unui atac armat asupra civililor şi a personalului agenţiilor de aplicare a legii, conform Moscow Times.

Mai mult, ofiţerii FSB au dreptul de a pătrunde pe proprietăţile private cu scopul de a “menţine securitatea publică în situaţii de urgenţă şi în timpul tulburărilor civile în masă”.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie aprobat de Camera Superioară a Parlamentului şi să fie semnat de preşedintele Vladimir Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe