Kremlinul respinge raportul SUA privind dispariţia unei rachete ruseşti cu propulsie nucleară

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
23.08.2018

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a respins un raport publicat de o reţea de televiziune americană ce susţine că Rusia a pierdut o rachetă cu propulsie nucleară în Marea Barents în 2017 şi că lansează o operaţiune pentru a recupera arma.

CNBC a precizat marţi că racheta cu propulsie nucleară nu a fost găsită în Marea Barents după un test eşuat desfăşurat în luna noiembrie a anului trecut, potrivit RFE/RL.

Reţeaua de televiziune a mai susţinut că echipe ruseşti se pregătesc să recupereze racheta dispărută.

Raportul a mai menţionat că trei nave ruseşti vor fi implicate în operaţiunea de recuperare – inclusiv una care este special echipată pentru a se ocupa de materialul radioactiv din miezul nuclear al rachetei.

Peskov a declarat miercuri: “În contrast cu reţeaua de televiziune americană, eu nu deţin astfel de informaţii”, adăugând că jurnaliştii care au întrebări ar trebui să contacteze specialiştii Ministerului rus al Apărării.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a lăudat în luna martie cu privire la un nou tip de rachetă, anunţând că aceasta are o “rază nelimitată”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor