Kremlinul blochează un “miting-boicot” organizat de Navalnîi în ziua alegerilor

Liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi
Liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi (Getty Images)

Oficiali din Moscova au respins cererea liderului opoziţiei Alexei Navalnîi de a organiza un miting în capitala rusă în 18 martie, ziua în care vor avea loc alegerile prezidenţiale din Rusia.

Lui Navalnîi i s-a interzis să participe la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în această lună - care se estimează că vor fi câştigate de preşedintele Vladimir Putin – din cauza unei condamnări penale anterioare pentru fraudă despre care susţinătorii săi au declarat că a fost motivată politic. Navalnîi a făcut apel la boicotarea alegerilor, în care autorităţile speră la o prezenţă de 70%.

Vladimir Cernikov, reprezentantul primarului Moscovei, a declarat portalului de afaceri RBC că aşa-zisa “grevă a alegătorilor” încalcă legea electorală rusă.

“Desfăşurarea unui astfel de protest în ziua alegerilor este ilegală”, a declarat Cernikov.

“Le-am spus organizatorilor că pot schimba subiectul mitingului”, a precizat el, adăugând că organizatorii pot schimba locaţia mitingului într-un parc situat în afara centrului oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe