Klaus Iohannis efectuează vineri o vizită la Chişinău

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, efectuează vineri o vizită la Chişinău. Cu această ocazie, viitorul preşedinte al României se va întâlni cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi cu preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, relatează Agerpres.

Klaus Iohannis va fi însoţit în vizita sa peste Prut de copreşedintele PNL Vasile Blaga şi de prim-vicepreşedintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Domnul preşedinte Klaus Iohannis va avea discuţii oficiale cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, domnul Vlad Filat, şi o întâlnire neoficială cu domnul Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova. De asemenea, domnul preşedinte Klaus Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii mass-media din Republica Moldova", informează PNL.

Deplasarea lui Klaus Iohannis în Republica Moldova este prima pe care preşedintele ales o face în afara ţării, de la alegerile prezidenţiale.

Reamintim că Moldova este în plină campanie electorală, duminică urmând să aibă loc alegerile parlamentare, a căror miză geopolitică este uriaşă. În funcţie de cine "iese din urne", Moldova se va îndrepta înspre UE sau înspre sferele de influenţă ale lui Putin.