Kevin Spacey Foundation îşi închide website-ul. Actorul se confruntă cu noi acuzaţii de abuzuri sexuale

Actorul american Kevin Spacey
Actorul american Kevin Spacey (Daniel Zuchnik/Getty Images)

Kevin Spacey Foundation şi-a închis atât website-ul cât şi contul de Twitter după ce Washington Free Beacon a investigat dacă actorul îşi va continua munca cu tinerii actori. Investigaţia a fost lansată după ce renumitul actor american a devenit ţinta unui val de acuzaţii de atacuri sexuale declanşat la scurt timp după ce actorul Anthony Rapp a dezvăluit că starul american l-a agresat sexual în anii 1980 pe când el avea 14 ani. La acea vreme, Spacey avea vârsta de 26 de ani.

Atât reprezentanţii lui Spacey cât şi cei ai fundaţiei nu au răspuns încă la e-mailuri, dar s-au luat măsuri pentru a ascunde profilul public al fundaţiei. Website-ul (www.kevinspaceyfoundation.org), care a fost activ până joi la ora locală 15:00, a fost închis. Contul de Twitter al fundaţiei, @KS_Foundation, a fost de asemenea şters de pe reţeaua de socializare.

Atât miercuri cât şi joi au continuat să curgă acuzaţiile din partea mai multor bărbaţi care au declarat că, pe când erau adolescenţi, au fost ţinte ale avansurilor sexuale ale lui Spacey. Cea mai recentă acuzaţie a venit din partea unui bărbat care a declarat pentru revista Vulture că a avut o relaţie sexuală cu Spacey pe când avea vârsta de doar 14 ani şi când actorul avea 24. Doi ani mai târziu, Spacey aparent ar fi încercat să îl violeze.

Alte acuzaţii au provenit din partea unui regizor care a afirmat că Spacey i-a pus mâna în mod forţat pe organele genitale în timpul unui eveniment public. Un alt actor a declarat că Spacey a profitat în mod regulat de tinerii actori. În plus, un bărbat din Londra a precizat că Spacey i-a arătat penisul şi apoi a încercat să îl determine să îl atingă. Acest ultim incident ar fi avut loc în 2010, în acelaşi an când Spacey şi-a lansat fundaţia.

Un reprezentant al lui Spacey a publicat miercuri o declaraţie în care a precizat: „Spacey va aloca timpul necesar pentru a se supune unei evaluări şi a urma un tratament. Nicio altă informaţie nu este disponibilă în acest moment”.

Fundaţia lui Spacey nu a făcut niciun anunţ cu privire la decizia sa de a-şi închide website-ul şi contul de Twitter.

Într-o altă lovitură dată actorului, Netflix a declarat vineri că renunţă la orice colaborare cu Spacey şi că nu se va mai implica în producţia serialului “House of Cards” în cazul în care actorul va deţine în continuare rolul principal.