Kelemen Hunor s-a înscris oficial în cursa pentru scaunul de la Cotroceni

Kelemen Hunor, UDMR
Kelemen Hunor, UDMR (Epoch Times România)

Kelemen Hunor a fost ales joi, în unanimitate, drept candidatul din partea UDMR la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Kelemen a intrat în cursa pentru scaunul de la Cotroceni afirmând că formaţiunea pe care o reprezintă a avut mereu candidat la Preşedinţia României în primul tur, acesta fiind în 1996 şi 2000, Gyorgy Frunda, în 2004 Marko Bela, iar în 2009 el, relatează B1 Tv.

„Şi în 2014 avem toate argumentele pentru a veni cu un candidat la aceste alegeri prezidenţiale. Trebuie să arătam că avem o viziune despre România, despre societatea românească şi despre comunitatea maghiară din această ţară. Niciun partid românesc şi niciun candidat nu are în programul său să reprezinte interesele comunităţii maghiare”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, care şi-a dat demisia din posturile deţinute în Guvern - vicepremier şi Ministru al Culturii, a mai precizat că în cadrul Congresului UDMR s-a decis ca Rozalia Biro să-i ia locul în aceste posturi.

Prezidenţiabilul UDMR a declarat că această propunere îl onorează şi este convins că toate eforturile depuse vor fi în direcţia de a arăta că maghiarii au o viziune coerentă despre România.

Kelemen nu are şanse să câştige prezidenţialele, în contextul în care numărul maghiarilor din România, la ultimul recensământ, este abia puţin peste 1.200.000, dintre aceştia neavând toţi drept de vot. Ar putea în schimb rupe din voturile dreptei, voturi care să meargă spre candidatul PSD-ului în turul doi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne