Kaspersky Lab lansează noua suită de securitate pentru Mac

Epoch Times România
22.08.2012

Kaspersky Lab anunţă lansarea Kaspersky Security for Mac, noua soluţie de securitate creată pentru a proteja utilizatorii Apple Mac de ameninţările informatice.

Aceasta securizează platforma Mac OS X printr-un sistem care combină metodele tradiţionale de protecţie cu tehnologiile cloud, oferind un răspuns rapid la cele mai noi categorii de malware.

"Kaspersky Security for Mac nu protejează doar împotriva ameninţărilor specifice acestui sistem de operare, ci previne şi răspândirea în reţea a malware-ului de Windows şi Linux, iar acum include şi un modul de control parental, pentru a securiza conţinutul accesat online de copii", se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Kaspersky Security for Mac utilizează cele mai noi tehnologii de protecţie împotriva tuturor categoriilor de ameninţări informatice, inclusiv troieni, viermi, spyware, adware şi keyloggers. Modulul de scanare a fişierelor este activat atunci când computerul porneşte şi verifică automat fişierele noi şi actualizate, reducând astfel impactul asupra resurselor de sistem.

Capacitatea de a bloca malware-ul pentru Mac, Windows şi Linux previne răspândirea programelor periculoase către alte computere din casă sau către cele ale prietenilor şi colegilor. Baza de date antivirus este actualizată o dată pe oră pentru a asigura protecţia împotriva celor mai noi ameninţări, în timp ce technologiile cloud reacţionează în numai câteva minute la cel mai recent tip de atac.

Pentru a oferi o şi mai bună protecţie, Kaspersky Security for Mac include opţiuni de Web Protection, care identifică şi blochează site-urile periculoase, frauduloase şi de phishing, atenţionând utilizatorii asupra fiecărei ameninţări online descoperite.

Tehnologia anti-phishing protejează tranzacţiile realizate prin online banking şi serviciile de plată online. De asemenea, pentru a securiza datele confidenţiale, precum parolele şi numerele cardurilor de credit, noua suită de la Kaspersky Lab introduce tastatura virtuală. Aceasta vine ca o extensie la browser-ul Safari, fiind compatibilă şi cu Google Chrome sau Firefox. Folosind această tastatură pentru a introduce informaţii sensibile, infractorilor cibernetici le va fi imposibil să intercepteze datele cu ajutorul malware-ului de tip keylogger (înregistrarea intrărilor din tastatura fizică). Tastatura virtuală apare pe ecran la solicitarea utilizatorului şi permite introducerea datelor de autentificare pentru majoritatea formularelor online.

"Modulul de control parental este introdus pentru prima dată în noua soluţie Kaspersky Lab pentru Mac şi oferă copiilor o experienţă online sigură, ferită de pericole. Părinţii au posibilitatea de a fixa o limită de timp pentru activităţile online ale copiilor sau pot specifica exact perioadele din zi în care cei mici au voie să acceseze Internetul. Kaspersky Security for Mac va menţine activată funcţia SafeSearch din motoarele de căutare, asemenea Google, pentru ca rezultatele afişate să nu includă link-uri la conţinut neadecvat copiilor", se spune în comunicat.

Astfel, când copilul foloseşte computerul, anumite tipuri de fişiere pot fi interzise a fi descărcate de pe Internet. De asemenea, diferite site-uri pot fi blocate, fie manual, fie în funcţie de o anumită categorie. Mai mult decât atât, Kaspersky Security for Mac monitorizează activitatea celor mici pe reţelele sociale, precum Facebook, oferind părinţilor detalii despre persoanele cu care aceştia intră în contact şi permiţându-le restricţionarea interacţiunii cu anumite contacte sau chiar accesul la acea reţea socială. Raportul extins oferă detalii cu privire la modul în care copiii utilizează Internetul.

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclusă în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor