Jumătate dintre britanicii care-şi petrec vacanţa în Cipru nu-l pot localiza pe hartă

(photos.com)
Epoch Times România
22.08.2013

Jumătate dintre britanicii care au ales să-şi petreacă vacanţa în Cipru nu sunt în stare să-l localizeze pe hartă, relatează Daily Mail.

Nu mai puţin de 53% dintre britanicii care şi-au făcut rezervări de vacanţă în Cipru au indicat spre partea continentală a Greciei, iar puţin sub 50% au crezut că Turcia este în Ucraina, într-un sondaj realizat de British Airways Holidays publicat miercuri de cotidianul britanic.

Mai mult, aproape un sfert dintre cei care şi-au ales ca destinaţie de vacanţă Spania au arătat pe hartă Franţa, iar 14% dintre cei aflaţi în căutarea de staţiuni franceze le căutau prin Belgia.

O proporţie similară au confundat Italia cu Belarus şi - oricât ar părea de incredibil - 24% dintre amatorii de vacanţe în Irlanda au identificat pe hartă... Spania.

În acelaşi timp, unul din cinci participanţi la sondaj au întâmpinat dificultăţi în numirea capitalei ţării vizitate, iar 27% dintre cei 2000 de britanici chestionaţi nu au reuşit să spună numele vreunei ţări vecine.

Britanicii au nelămuriri şi în privinţa Portugaliei, pe care 31% au confundat-o cu Franţa, spre care au indicat şi 22% dintre cei rugaţi să arate unde este Germania şi 29% dintre cei rugaţi să identifice Grecia.

Per total, o treime dintre participanţii la sondaj au recunoscut că le este greu să arate unde au fost în vacanţă, iar patru din zece au admis că de multe ori pleacă în vacanţă fără să ştie prea multe despre locul unde se duc, fără să se fi interesat de diferenţele culturale, unde este situată pe hartă destinaţia, ce preţuri se practică la mâncare sau băutură şi nici măcar ce merită văzut în zonă. Şapte din zece britanici intervievaţi au mărturisit că ar trebui să se informeze mai mult despre destinaţiile lor de vacanţă, pe viitor.

În schimb, la rezervarea vacanţei, cel mai important factor s-a dovedit a fi... temperatura din ţara de destinaţie - pentru 65% dintre cei intervievaţi -, urmată îndeaproape de atracţiile locale - 61%, de locul de cazare - 52% - şi, în fine, de facilităţile hotelului - 48%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor