Jumătate din investitorii care au subscris în cadrul ofertei Transelectrica sunt străini

Jumătate dintre investitorii care au subscris acţiuni în cadrul ofertei Transelectrica sunt străini, a declarat vineri Dan Weiler, directorul executiv al Corporate Finance and Investment Banking BCR, în cadrul unei conferinţe organizate cu ocazia finalizării ofertei.

El a precizat că nu poate să dea detalii cu privire la numărul investitorilor sau la identitatea lor.

În cadrul roadshow-ului pentru promovarea ofertei în Europa au avut loc 34 de întâlniri cu investitorii, în cinci oraşe: Londra, Stockholm, Praga, Varşovia şi Talin.

"Apetitul investitorilor internaţionali va creşte. Investitorii care au fost interesaţi de Transelectrica vor veni şi la Transgaz şi Romgaz. Pofta vine mâncând", a spus la rândul său, Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Preţul de ofertă pentru pachetul de 15% din acţiunile Transelectrica a fost stabilit la 15,71 lei pe titlu pentru tranşa alocată micilor investitori şi la 14,9 lei pentru acţiunile alocate marilor investitori.

Oferta publică, derulată în perioada 14 - 27 martie, a fost suprasubscrisă la 145,45% pe tranşa investitorilor mari, respectiv la 279,22% pe tranşa investitorilor mici.

Preţul de ofertă a fost stabilit la 29 martie, la două zile după închiderea ofertei.

Procesul a fost intermediat de sindicatul format din Banca Comercială Română, Intercapital Invest şi Swiss Capital.

Conform mecanismului aprobat prin prospectul de ofertă, acţiunile au fost alocate la un preţ care a asigurat maximizarea numărului de acţiuni vândute.

"Toate subscrierile efectuate la un preţ mai mare decât preţul de ofertă au fost satisfăcute integral, acţiunile rămase au fost alocate cererilor de subscriere efectuate la un preţ egal cu cel de ofertă după principiul pro-rata, folosind algoritmul Bursei de Valori Bucureşti, iar subscrierile efectuate la un preţ mai mic decât preţul de ofertă nu au primit alocări", au anunţat reprezentanţii sindicatului.

Guvernul şi-a asumat în faţa FMI vânzarea pe bursă a unui pachet suplimentar de 15% din acţiunile Transelectrica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie