BCR: Oferta Transelectrica este un succes, era nevoie să fie redată încrederea investitorilor în piaţă

Epoch Times România
27.03.2012

Subscrierile în oferta publică secundară Transelectrica au depăşit nivelul minim pentru încheierea cu succes a ofertei, respectiv 70%, iar acest lucru ar putea impulsiona încrederea investitorilor în piaţa de capital şi în economia românească, a declarat marţi Dan Weiler, director în cadrul BCR.

Marţi, la ora 13: 00, subscrierile în ofertă reprezentau 78% din totalul acţiunilor puse în vanzare. Oferta se derulează până marţi, la ora 17: 00.

„Aveam nevoie de o tranzacţie de succes care să impulsioneze încrederea investitorilor în piaţa de capital şi în economia românească şi ne bucurăm că oferta Transelectrica poate deschide acest drum”, a precizat Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance&Investment Banking BCR:

Subscrierile în ofertă se realizează la orice preţ situat între 14,9 lei(acţiune şi 19,2 lei)acţiune, inclusiv capetele intervalului. Acţiunile vor fi alocate la un preţ de ofertă care asigură maximizarea numărului de acţiuni vândute în ofertă.

Tranşa Investitorilor Mici pentru subscrieri a căror valoare este mai mică de 500.000 lei şi care reprezintă 10% din pachetul de acţiuni, a fost supra-subscrisă la 126%.

„Interesul investitorilor mici ne-a depăşit aşteptările şi ne bucurăm că aceştia sunt mai activi şi interesaţi de companii româneşti cu potenţial de dezvoltare. Se dovedeşte că alegerea unui mecanism flexibil a fost una bună, şi a permis, într-adevăr, unei game largi de investitori să subscrie", a mai spus Weiler.

Toate subscrierile efectuate la un preţ mai mare decât preţul de ofertă vor fi satisfăcute integral, acţiunile rămase vor fi alocate cererilor de subscriere efecutate la un preţ egal cu preţul de ofertă după principiul pro-rata, folosind algoritmul Bursei de Valori Bucureşti, iar subscrierile efectuate la un preţ mai mic decât preţul de ofertă nu vor primi alocări.

Oferta Transelectrica este derulată prin Sindicatul format din BCR, Intercapital Invest şi Swiss Capital.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor