Italia “declară război ONG-urilor”. Va amenda ambarcaţiunile care salvează migranţi

Ministrul italian de interne Matteo Salvini
Ministrul italian de interne Matteo Salvini (Getty Images)

Publicaţia The Guardian a raportat că guvernul Italiei plănuieşte să emită un decret care prevede că ambarcaţiunile de salvare ale ONG-urilor vor fi amendate cu până la 5.500 de euro pentru fiecare migrant pe care îl debarcă pe teritoriul italian, potrivit site-ului Zero Hedge.

Francesca Totolo a precizat recent în ultima sa carte:

“...toate acele ONG-uri internaţionale precum Avaaz, Oxfam, Amnesty Internaţional, Human Rights Watch şi multe altele au cu siguranţă un lucru în comun: sursa lor financiară este [George] Soros. Rolul lor a fost, şi continuă să fie, acela de a-i face pe cetăţenii italieni să se simtă vinovaţi dacă nu acceptă migranţi: legal sau ilegal, ei trebuie să fie acceptaţi indiferent de motiv. Aşadar, aceste ONG-uri, sau Charoni moderni aşa cum îmi place să le numesc, practic – direct sau indirect – au introdus ilegal în Italia aproximativ 700.000 de persoane în ultimii câţiva ani. Trebuie să înţelegem că un astfel de lucru este o operaţiune planificată de la bun început.

...încă din 2008 a fost creată la Roma asociaţia ‘Carta di Roma’. Acesta poate fi considerat primul ONG finanţat în mod direct de Soros în Italia. Care a fost scopul acestei ‘asociaţii de jurnalişti’? A fost acela de a ‘promova informaţii corecte despre migranţi, refugiaţi şi solicitanţi de azil în Italia’. Nu vă face acest lucru să vă gândiţi inevitabil la faptul că Soros a ştiut încă din 2008 de ceea ce se va întâmpla trei ani mai târziu în Libia şi, prin urmare, pregătea calea pentru o ‘schimbare a paradigmei’?”

Aşa cum era de aşteptat, grupurile umanitare au declarat că decretul ministrului italian de Interne Matteo Salvini reprezintă o “declaraţie de război împotriva ONG-urilor care salvează vieţi în largul mării”.

Noul decret întăreşte puterile Ministerului de Interne în problema migraţiei şi are obiectivul de a pune capăt operaţiunilor de salvare desfăşurate de ONG-uri. De exemplu, Medecins Sans Frontières (MSF) ar fi trebuit să plătească 440 milioane de euro pentru salvarea a 80.000 de persoane dacă decretul ar fi fost emis acum trei ani.

“Noul decret ameninţă principiile legale şi obligaţia de a salva vieţi”, a afirmat Claudia Lodesani, preşedinte al MSF Italia. “Este ca şi cum ai amenda ambulanţe pentru că transportă pacienţi la spital”.

Salvini a declarat în repetate rânduri că apele italiene sunt închise navelor de salvare operate de ONG-uri. Câteva nave au fost blocate în largul mării pe baza acestei abordări, care parţial urmăreşte să forţeze alte ţări europene să accepte mai mulţi migranţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe