Istoria se repetă! Dragnea aşteptat şi la Galaţi de protestatari. Jandarmii, pe poziţii

Protest
Protest

UPATE: Peste 4000 de persoane au luat parte la mitingul contra lui Dragnea. La finele evenimentului organizat de PSD, aceştia au pornit în marş prin oraş. La manifestaţie au luat parte şi protestatari veniţi din Capitală.

Pe de altă parte, merită menţionat că PSD n-a reuşit, potrivit Hotnews, să strângă la Galaţi numărul de persoane pe care îl dorea. Cu tot cu cei aduşi cu autocarele, numărul celor veniţi/aduşi să-l aplaude pe Dragnea a fost de circa 12.000, în condiţiile în care PSD miza pe circa 30.000 de participanţi.

* * *

UPATE: Liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea au părăsit mitingul prin spatele Casei de Cultură, pentru a nu da ochii cu huiduitorii lor.

După plecarea lor, a urmat golirea zonei de simpatizanţii aduşi cu autocarele. Unii dintre protestatari au intervenit şi au încercat să blocheze două autocare.

Potrivit stiripesurse.ro, primul autocar, în care se aflau aproximativ 50 de membri PSD a fost oprit în apropierea Palatului de Justiţie din Galaţi. Şoferul a încercat să-şi continue deplasarea, dar protestatarii s-au culcat pe asfalt în faţa lui, blocându-i înaintarea. Finalmente, şoferul a dat înapoi şi, însoţit de strigătele şi huiduielile protestatarilor, a reuşit să părăsească artera principală şi să se deplaseze pe una secundară.

Al doilea autocar a fost oprit de aceiaşi protestatari în apropierea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. Şoferul a părăsit zona cu tot cu autocar şi ocupanţii lui, pe o stradă secundară.

* * *

UPDATE: Punctul culminant al mitingului a fost discursul lui Liviu Dragnea care, pe linia lui obişnuită, a lansat atacuri contra Opoziţiei şi UE. Liderul PSD l-a acuzat pe şeful statului că este sluga străinilor, partidele de Opoziţie că vor ca România să fie o ţară de mâna a doua şi a promis o lege împotriva "dublelor standarde".

* * *

UPDATE: La eveniment au luat cuvântul, urcând pe scena ridicată pentru ei, atât primii candidaţi de pe lista partidului pentru Bruxelles cât şi Dăncilă şi Liviu Dragnea.

În alocuţiunea sa, Carmen Avram a ţinut să le transmită celor prezenţi că România o duce tot mai bine, că medicii şi profesorii au salariile pe care le merită, asta în timp ce şi fermierii sunt tot mai prosperi. La rândul său, Rovana Plumb a susţinut că PSD reprezintă cel mai bine interesele României atât în Europa cât şi în lume şi a încercat să-i convingă pe cei prezenţi că PSD are cel mai bun program de guvernare din ultimii 30 de ani, lucru care se datorează lui Liviu Dragnea, un "om care-şi iubeşte ţara".

Interesant este că, în condiţiile în care "mulţumită" acţiunilor PSD-ului în materie de Justiţie în UE se vorbeşte tot mai apăsat de activarea articolului 7 împotriva ţării noastre, Plumb a mai susţinut că din cauza PNL şi USR România nu este tratată egal între ţările europene.

Pe scenă a urcat şi premierul Dăncilă. Huiduită de români peste tot pe unde se duce, Dăncilă a "adresat" în felul ei problema, afirmând că cei care ţipă sunt cei care, spre deosebire de PSD, nu-s în stare să vină în faţa oamenilor cu proiecte şi realizări.

* * *

UPDATE: Doi simpatizanţi PSD au aruncat cu pungi de fecale spre protestatarii anti-PSD, a relatat un participant la eveniment pentru Epoch Times. Jandarmii ar fi reţinut una dintre persoane, cea de a doua reuşind să scape cu fuga.

Potrivit informaţiilor noastre, la mitingul anti-PSD sunt în jur de 700 de persoane.

foto
foto

* * *

La fel ca la Iaşi, şi la Galaţi mitingul electoral al PSD este precedat de proteste. Mai mulţi gălăţeni s-au strâns în proximitatea locului unde se vor aduna liderii social-democraţi pentru a-şi exprima dezacordul faţă de modul în care Dragnea şi guvernul său conduc ţara.

Aşa cum era de aşteptat, protestatarii au fost înconjuraţi de jandarmi. Netulburaţi, gălăţenii continuă să scandeze. Unii dintre ei ţin un uriaş drapel UE, foarte probabil acel drapel care, în cadrul acţiunii Ştafeta Steagului UE a circulat prin mai multe capitale ale lumii şi a fost afişat şi în Piaţa Victoriei la mitingurile de amploare.

Protest
Protest

Protestul a început cu mult timp înainte ca Liviu Dragnea şi candidaţii pentru europarlamentare să îşi facă apariţia. Pentru a-şi manifesta dezaprobarea faţă de manifestarea electorală, unii dintre protestatarii anti-PSD au aruncat cu hârtie igienică spre susţinătorii aduşi de social-democraţi.

Protest
Protest

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

Reamintim că Dragnea a avut parte de o primire similară şi la Iaşi. Mii de persoane au venit să-l huiduie, acestea fiind însă ţinute de jandarmi departe de scena pe care liderul PSD şi-a ţinut speech-ul despre pace şi unitate între români.

De primiri similare are parte şi premierul Dăncilă în periplurile sale electorale prin oraşele ţării. De altfel, toţi liderii PSD au parte de huiduieli peste tot pe unde se duc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne