Israel: Netanyahu şi Gantz au semnat acordul pentru un guvern de uniune naţională

Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Premierul israelian interimar, Benjamin Netanyahu, şi rivalul său centrist Benny Ganz, au anunţat luni că au semnat un acord pentru formarea unei coaliţii guvernamentale de urgenţă, informează Reuters.

Anunţul reprezintă o surpriză pentru observatorii politicii israelieni, deoarece generalul Benny Gantz afirmase, în trecut, că nu va forma o coaliţie cu Netanyahu din cauza acuzaţiilor de corupţie aduse acestuia.

După trei scrutinuri neconcludente - în aprilie şi septembrie 2019 şi în martie anul acesta - şi după un an de blocaj politic, formaţiunea de dreapta Likud a premierului şi partidul Albastru Alb al lui Ganz au comunicat că ajuns la un acord de uniune şi implicit la majoritatea parlamentară pe care niciuna dintre cele două forţe nu reuşise să o asigure cu aliaţi mai mici.

Acordul prevede că Netanyahu şi Gantz vor fi prim-miniştri alternativ. Primul premier în cadrul acordului va fi Benjamin Netanyahu, care îşi va păstra deocamdată funcţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe