Netanyahu intră în autoizolare după ce un membru al echipei sale este depistat pozitiv

Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Carsten Koall/Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a autoizolat luni, după ce un asistent a fost găsit pozitiv după testarea pentru virus Wuhan, deşi o anchetă iniţială a stabilit că premierul, în vârstă de 70 de ani, este puţin probabil să fi fost infectat.

Netanyahu a fost programat să se supună unui test de coronavirus până marţi, au declarat oficialii. La un test anterior, pe 15 martie, premierul a avut rezultat negativ.

Reglementările Ministerului Sănătăţii din Israel necesită, în general, o autoizolare de 14 zile pentru orice persoană considerată în apropierea unui purtător.

Presa israeliană a declarat că asistentul infectat a fost prezent la o sesiune parlamentară la care a participat Netanyahu, precum şi parlamentarii opoziţiei cu care încearcă să formeze un guvern de coaliţie de urgenţă care să ajute la abordarea crizei generate de virusul Wuhan.

"Evaluarea preliminară este că nu este necesar ca premierul să se autoizoleze, deoarece nu a fost în contact strâns cu pacientul şi nici nu s-a întâlnit cu ea", a spus un oficial israelian.

Într-o declaraţie ulterioară, oficialul a declarat că Netanyahu a „decis că se va izola, împreună cu asistentul vor fi izolaţi până la finalizarea investigaţiei epidemiologice”.

Israelul a raportat 4.347 de cazuri şi 15 decese. Ministerul israelian al Sănătăţii a avertizat că numărul deceselor ar putea creşte la câteva mii.

Luni, Netanyahu trebuia să convoace oficialii pentru a discuta despre carantinarea unor zone din Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe