Fost rabin şef al Israelului, răpus de pe urma infecţiei cu virus Wuhan

Rabinul Eliyahu Bakshi-Doron
Rabinul Eliyahu Bakshi-Doron (Captură Youtube)

Fostul rabin şef sefard din Israel, Eliyahu Bakshi-Doron, a murit duminică seara din cauza complicaţiilor generate de infecţia cu virus Wuhan, potrivit unui comunicat al spitalului Shaare Tzedek din Ierusalim.

Bakshi-Doron, în vârstă de 79 de ani, care a deţinut acest rol între 1993 şi 2003, a fost internat în spital după ce a prezentat simptome ale infecţiei cu virus Wuhan şi a avut rezultat pozitiv la teste. Rabinul a murit după cinci zile.

Rabinul suferea de boli care au dus la deteriorarea stării sale de sănătate, potrivit comunicatului.

Născut în Ierusalim în 1941, a fost rabin şef al oraşului Haifa timp de 18 ani înainte de a fi ales rabin şef al Israelului.

În 2000, l-a cunoscut pe Papa Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei pontifului în Israel, stârnind critici din partea unor rabini ultra-ortodocşi.

Susţinător al dialogului interconfesional, el a militat pentru implicarea liderilor musulmani şi creştini.

Reputaţia sa a fost, însă, oarecum ştirbită în 2017, când a fost condamnat un an cu suspendare pentru corupţie şi încălcarea încrederii.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi-a exprimat condoleanţele pentru decesul rabinului, spunând că rabinul „a servit drept ghid pentru toate comunităţile israeliene, din Israel şi din lume”.

Preşedintele partidului Albastru - Alb, Benny Ganz, a trimis şi el condoleanţe familiei rabinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe