Irina Begu, sfertfinalistă la BRD Bucharest Open

"A fost un meci greu, dar mă aşteptam, pentru că o văzusem un pic pe adversară la Wimbledon.. mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig." - Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu. (BRD Bucharest Open/facebook)

Irina Camelia Begu (28 ani, 112 WTA) continuă să urce pe tabloul de simplu al turneului din Capitală - BRD Bucharest Open, sportiva noastră adjudecându-şi prezenţa în sferturile de finală, miercuri, graţie succesului înregistrat în faţa slovenei Kaja Juvan (18 ani, 111 WTA), în două seturi, scor final 6-4, 6-3. Partida a durat o oră şi 34 de minute.

"A fost un meci greu, dar mă aşteptam, pentru că o văzusem un pic pe adversară la Wimbledon. Iar aseară când am ajuns acasă am văzut şi meciul ei de ieri. Iar lucrurile acestea m-au ajutat, am intrat bine în meci şi mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig. Ştiam care e lovitura ei de bază şi ce încearcă să facă. Planul meu era destul de clar, după două ghemuri mi-am dat seama cum trebuie să joc. Am încercat să variez cât mai mult pentru că ea e o jucătoare care loveşte foarte bine de la şold. Ştiam că e o jucătoare bună, e tânără şi sunt convinsă că va fi o jucătoare de top" a declarat tenismana română.

Begu, campioana ediţiei din 2017 a turneului de la Arenele BNR, va întâlni în sferturile de finală pe favorita numărul 6 a competiţiei, germanca Laura Siegemund, care a trecut la rândul ei de Lara Arruabarrena din Spania cu 7-6, 6-3.

Campioana noastră şi-a asigurat deocamdată un cec în valoare de 5.900 de dolari, respectiv 60 de puncte WTA.