Ianis Hagi va evolua pentru campioana Belgiei, Racing Genk

"Noi discutăm cu Genk de foarte mult timp. Am discutat dinaintea Campionatului European.. Genk este o echipă care creşte jucători.. iar lotul echipei este foarte puternic. În plus, antrenorul l-a dorit pe Ianis." - Gheorghe Hagi
Jucătorul român de fotbal Ianis Hagi.
Jucătorul român de fotbal Ianis Hagi. (KRC Genk/facebook)

Fotbalistul român Ianis Hagi (20 de ani) a ajuns la o înţelegere cu Racing Genk - formaţie ce activează în Prima Ligă Belgiană - cea mai importantă competiţie fotbalistică din Belgia, acesta fiind cedat de Viitorul Constanţa pentru suma de 8 milioane de euro, incluzând bonusuri.

"Noi discutăm cu Genk de foarte mult timp. Am discutat dinaintea Campionatului European. Şi cu cei de la Genk, dar şi cu celelalte cluburi. Au fost 3-4 cluburi care l-au dorit pe Ianis. Genk este o echipă care creşte jucători, ţara este cu un nivel de trai foarte ridicat, iar lotul echipei este foarte puternic. În plus, antrenorul l-a dorit pe Ianis. A discutat chiar el cu Ianis în timpul Campionatului European. N-a fost o decizie uşoară. Dacă era uşoară, o luam de mult.

Au fost mai mulţi factori, chiar şi cel financiar. Ianis a luat decizia şi noi am ţinut cont de ea. Antrenorul mi-a spus că-l doreşte foarte mult pe Ianis. Aşa cum l-au vrut şi celelalte echipe. Noi n-am ales banii. Şi clubul, şi jucătorul, ambele părţi au pierdut foarte mulţi bani. Dar nu asta contează acum. Vom vedea dacă am ales corect. Dar v-a spus şi Popescu. Era o ofertă de 3-4 ori mai mare venită din Rusia.

Nu a fost o ofertă de 10 milioane, v-am zis că nu s-au ales banii. Asta excludeţi din toate punctele de vedere, nici jucătorul, nici noi ca şi club. Sau, mai bine zis, jucătorul, că el a luat decizia finală şi el ne-a influenţat", a declarat Gheorghe Hagi pentru Telekom Sport.

Tânăra speranţa a fotbalului de la noi ţară va evolua pentru gruparea de pe 'Cristal Arena' până în 2024, acesta având şansa să joace în această toamnă cu noua sa echipă în grupele UEFA Champions League.

"Ianis este un jucător extrem de tehnic, loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare şi are o tehnică excelentă de lovire, dar şi una de executare a loviturilor libere. Este creativ şi dispus să se arate la joc", l-a caracterizat cei de la Genk pe tânărul sportiv.